Hlavní obsah

Kvíz pro fanoušky Jamese Bonda: Nejslavnější agent s povolením zabíjet je opředen zajímavostmi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsem Bond. James Bond. Slavná hláška, která se vryla do paměti každému, kdo viděl alespoň jeden z filmů o slavném agentovi 007. Otestujete si, jak dobře Bonda a jeho příběhy znáte.

Článek

Bondovky patří k nejoblíbenějším filmovým sériím vůbec. Od natočení té úplně první už uběhlo 61 let, a přesto každá nová přiláká do kin miliony diváků. Dohromady bylo natočeno 25 oficiálních filmů o agentovi 007 s povolením zabíjet (plus tři považované za neoficiální). Ten poslední s názvem Není čas zemřít měl premiéru v roce 2021 a byl zároveň i posledním pro jeho představitele Daniela Craiga. Ten si Jamese Bonda nakonec oproti původním představám zahrál pětkrát, a kdo jej nahradí a hlavně kdy, není zatím vůbec jasné.

Podle producentů není ještě připravený ani scénář, takže dohady o příštím představiteli, který by mohl být údajně i jiné pleti, či dokonce žena, jsou zatím předčasné. A než si tvůrci vyberou, můžete se bavit filmy už natočenými a připomenout si v našem testu, co všechno o neodolatelném agentovi 007 víte či možná netušíte.

1. V prvním filmu s Jamesem Bondem Dr. No z roku 1962 se jako agent 007 s povolením zabíjet představil:
2. Postavu agenta britské tajné služby MI6 Jamese Bonda pojmenoval autor příběhů Ian Fleming po reálné postavě muže, který se ovšem neživil jako agent, ale jako:
3. Sir Sean Connery je skalními fanoušky dodnes považován za jednoho z nejlepších představitelů agenta 007. Kolik bondovek celkem natočil?
4. Která z proslulých zpěvaček nazpívala největší hit všech bondovek, píseň Golden Eye ze stejnojmenného filmu z roku 1995?
5. Jedna z legendárních scén 24. bondovky Spectre se odehrává ve známém rakouském lyžařském středisku na vrcholu hory Gaislachkogel, kde je vedle ikonické prosklené restaurace v nadmořské výšce 3048 metrů nad zemí u horní stanice lanovky i muzeum 007. Kde ho najdete?
6. Nejčastěji obsazovaným hercem v bondovkách byl Desmond Llewelyn, který ztvárnil (celkem sedmnáctkrát) pana Q, u něhož agent 007 fasuje nejnovější technologické vychytávky. Ve kterém filmu hrál tento herec ve svých 85 letech naposledy?
7. Snímek Casino Royale z roku 2006, v němž se poprvé objevil jako James Bond Daniel Craig, se natáčel i v Česku, například v Karlových Varech, Lokti či Praze. Ve které ze slavných pražských budov se ve filmu odehraje několik stěžejních scén? Je to...
8. Jedna z nejslavnějších Bond girl Hally Berry se objevila ve filmu Dnes neumírej v roce 2002 po boku Pierce Brosnana. Legendární se stala především její scéna, kdy vychází z moře v oslnivých oranžových bikinách. Ty byly ale ve skutečnosti odkazem na úplně první bondovku Dr. No. Kdo byla tato první Bondova milenka, která se tu v roce 1962 objevila v podobně střižených plavkách?
9. Úvodní scéna poslední bondovky Není čas zemřít, jejíž premiéra byla kvůli pandemii covidu čtyřikrát odložena, se odehrává v proslulém skalním městě v Itálii. Tušíte ve kterém? Je to...
10. Kromě Jsem Bond, James Bond zní asi nejslavnější hláška celé série Protřepat, nemíchat. Ze kterých nápojů se nejoblíbenější Bondův koktejl skládá?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám