Hlavní obsah

Nejhezčí Bond Pierce Brosnan slaví 70: Zemřela mu manželka i dcera, pak našel osudovou lásku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jeden z největších fešáků Hollywoodu a na jeho charismatu nic neubírá ani to, že dnes slaví už 70. narozeniny. Pierce Brosnan je skvělý herec, sexy James Bond, ale také muž, který se dokázal poprat s krutým osudem, milující manžel, otec a dědeček. A za to všechno ho milujeme!

Článek

Patří mezi top celebrity Hollywoodu a jeho jméno zná skoro celý svět – koneckonců je to jeden z představitelů Jamese Bonda. Pierce Brosnan dnes slaví 70. narozeniny, ale gratulace si zaslouží nejen proto. Je to frajer z mnoha jiných důvodů!

Smrt manželky a dcery

Ačkoli v rámci profese slavil jeden úspěch za druhým, v osobním životě se mu už tolik nedařilo. Naopak: osud si pro něj připravil dost těžký životní scénář. V roce 1987 totiž jeho první ženě a prý také první velké lásce Cassandře Harris diagnostikovali rakovinu vaječníků a v roce 1991 svůj boj s nemocí prohrála.

To ale nebylo vše, v roce 2013 totiž na stejnou chorobu zemřela i hercova adoptivní dcera Charlotte – bylo jí 42 let a on ji bral jako vlastní. Z prvního manželství mu tak zbyl jen biologický syn Sean a adoptovaný syn Christopher. Pierce Brosnan se popral se všemi útrapami, překonal je, přesto ale říká, že od té doby už nedokáže vidět svět tak pozitivně jako dřív.

Foto: Profimedia.cz

Se svou ženou Keely vyrazil Pierce Brosnan na letošní Met Gala a neskutečně jim to spolu slušelo.Foto: Profimedia.cz

Nová láska

Naštěstí ale na život ani lásku Pierce Brosnan nezanevřel a do svého života pustil novou ženu. Stala se jí novinářka Keely Shaye Smith. Vzali se v roce 2001 a mají dva dnes již dospělé syny Dylana a Parise.

A Hollywood i celý svět se rozplývají nad tím, jak se k sobě i po letech stále mají a jejich vztah nenarušují žádné skandály. Slavný herec po osudových ranách zkrátka ví, na čem v životě záleží: na lásce, souznění a stárnutí po boku někoho, kdo za to stojí, i když jistě nemá nouzi o mladé fanynky s těly modelek.

Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan se syny z druhého manželství Dylanem (vlevo) a Parisem (vpravo).Foto: Profimedia.cz

Dokonalý agent 007

V soukromém životě platí za milujícího manžela, otce i dědečka a k šovinistickému machistickému krasavci, který zachraňuje svět a u toho s lehkostí sobě vlastní láme dívčí srdce na potkání, má opravdu daleko, přesto se s rolí Jamese Bonda popral dokonale.

Stal se pátým představitelem agenta 007 a fanoušci ho obdivovali ve čtyřech bondovkách: Zlaté oko, Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej. A ačkoli se poslední snímek dočkal spíš kritiky s tím, že byl podle mnohých přetechnizovaný a překombinovaný, Pierce Brosnan a jeho bondovky patří stále k nejoblíbenějším.

Frajer i bez povolení zabíjet

Přestože většina lidí má herce spojeného právě se snímky o nejslavnějším agentovi, není to úplně fér. A ne, pokud zmíníte jako jeho další filmový počin muzikál Mamma Mia! nebo jeho pokračování, nestačí to. Přestože v bondovkách i slavných muzikálech byl samozřejmě úžasný, na stříbrném plátně toho předvedl mnohem víc.

Oceňovaný je například thriller Muž ve stínu, který režíroval Roman Polański. Pierce Brosnan hraje bývalého britského premiéra a najme si spisovatele, aby mu pomohl dokončil paměti. Muž, který na nich pracoval před ním, totiž zemřel za neobjasněných událostí…

A nudit se ve společnosti Pierce Brosnana nebudete ani u hudební komedie Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga, u thrilleru Stopy spravedlnosti či komedie Manželská rána, kde hraje po boku úžasné Emmy Thompson. A zajímavé je i loňské akční sci-fi Black Adam, kde si modrooký fešák zahrál se slavným svalovcem Dwaynem Johnsonem.

Herec nemá jen odvahu ujmout se velkých rolí, ale má i módní kuráž. Podívejte se, co Pierce Brosnan, The Rock a Ben Cristovao vynesli na červený koberec!

Reklama

Načítám