Hlavní obsah

Slavné dámy, pro které není tabu mluvit o sexu? Paltrow, Aguilera i Pinket Smith inspirují otevřeností

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulosti mluvili o svém sexuálním životě jen slavní s pověstí rebelů, aby šokovali svou náruživostí. Dnes to neplatí a o sexu se často mluví proto, aby se detabuizoval a abychom si uvědomili, že naše problémy sdílí mnoho lidí a nejsme v tom sami. Které ze slavných dam rády mluví otevřeně o sexu?

Článek

Bavit se o milování bývalo za časů našich rodičů a prarodičů naprosto nevhodné. Ale proč dělat ze sexu tabu a předstírat, že nám nejde o potěšení? Naopak je skvělé sdílet své zkušenosti i trápení! A proto tleskáme celebritám, které jsou v tématu sexu otevřené. Pomáhají ukazovat, co je v intimní sféře normální a běžné a že stud není namístě. Které dámy jsou v této oblasti průkopnicemi a inspirací?

Jada Pinkett Smith

Synonymem pro otevřenou celebritu je herečka a manželka Willa Smithe. Jada Pinkett Smith má svůj pořad Red Table Talk, kde s dcerou Willow a maminkou Gammy nabízí trojgenerační pohled na zajímavá kulturní a společenská témata. A nevyhýbají se ani sexu.

Jada mimo jiné svěřila, že s manželem jsou od jejích 22 let, a tenkrát si myslela, že když ji partner miluje, měl by jí číst myšlenky a přesně vědět, jak ji uspokojit. Ale pak zjistila, že to je velký omyl vedoucí k frustraci. O sexu je podle ní třeba mluvit a své fantazie partnerovi představit. Svěřila i to, že kdysi měla poměr se ženami, ale zjistila, že miluje muže. Už před delší dobou také prozradila, že mají s Willem Smithem otevřené manželství. Prý si dali důvěru a volnost, protože manželství není vězení. Ve skutečnosti spolu už ale přes sedm let nežijí.

Gwyneth Paltrow

Sex je téma i pro herečku a zakladatelku impéria Goop, která už deset let radí, jak lépe žít - jejími slovy optimalizovaně. Gwyneth Paltrow mluví o všem, co lidem způsobuje úzkosti: přibírání na váze, stárnutí i sexuální problémy. V nabídce svého e-shopu má i kontroverzní yoni vejce, které sice slibuje mimo jiného pomoc při léčbě neplodnosti a zázraky v nahromadění sexuální energie, ale podle mnohých odborníků je to jen krystal ve tvaru vejce a Gwyneth je podle některých typická ezokoučka opírající se o neověřená fakta.

Sexuálnímu životu se Paltrow věnovala v šestidílné Netflix sérii Sex, láska a goop, kde za její asistence hledalo šest odvážných párů cestu k hlubší intimitě. Diváci tak byli svědky orgasmu u ženy, které způsobovalo milování dosud bolest, nebo se jim dostalo poučení, jak stimulovat klitoris.

Ona sama prý zažívá s manželem v sexu nejlepší životní období (možná i proto, že žijí částečně odděleně). Svěřila se ale, že absolvovala psychoterapie, aby ze své mysli odstranila staré a škodlivé vzorce a osvobodila se.

Christina Aguilera

Populární zpěvačka Christina Aguilera se o sexu nedávno rozpovídala v podcastu Call Her Daddy. Zmínila své oblíbené pozice i zálibu v sexu na veřejnosti - v letadle pod dekou se prý děly věci a o desku v nahrávacím studiu byla opřená nesčetněkrát. Především ale apelovala na sexuální pozitivitu ve vztahu, na upřímnost a schopnost cítit se dostatečně bezpečně, abyste o svých touhách dokázali mluvit. Jak řekla - sex může být zábava, ale musíte znát sami sebe, abyste věděli, jak partnera vést.

Jitka Asterová

Herečka moderovala devět let rozhlasový pořad Sexy život, a i když je prý docela stydlivá, nevadilo jí v něm rozebírat intimitu a vztahy. Prý proto, že na ni nebylo vidět, a tak se cítila v bezpečí. Kdo se ovšem v bezpečí necítil, byli muži a potenciální partneři. Jejich zájem o Jitku prudce klesl, když začala v éteru působit jako ta, co ví hodně o sexu a nebojí se zeptat (podívejte se, jak vypadá ve svých 64 letech skvěle).

A když se její maminka pohoršovala nad zážitky, které v rádiu sdílela? Namluvila jí, že nejde o její zkušenosti. Většinou ale šlo.

Alena Doláková

Někdo ji zná jako Holenu z Tří bratrů, někdo jako autorku knihy Anna z Hollywoodu a někdo jako stand-up komičku. Zároveň je Alena Doláková i autorkou podcastu Chci to, tedy postelové talk show o sexu, intimitě a duchovnu, kterou moderovala s kolegyní Eliškou Soukupovou.

Alena Doláková se v minulosti svěřila, že ji znásilnil blízký člověk, a v Česku byla jedna z prvních, kdo se otevřeně vyjádřil k hnutí #MeToo. I díky tomu prý má škatulku „ta s názorem“ a režiséři ji méně obsazují.

Načítám