Hlavní obsah

Šokující kniha Britney Spears: Potrat kvůli Justinovi, pařby s Paris Hilton i oholená hlava

Foto: Jeff Kravitz, Gettyimages.com

Foto: Jeff Kravitz, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britney Spears uzavírá velkou kapitolu svého života. V nové knize The Woman in Me (Žena ve mně), která se dnes oficiálně dostala do prodeje, zúčtovává se svou minulostí a otevřeně vypráví o bolestivém rozchodu s Justinem Timberlakem, momentu, kdy si oholila hlavu, i letech strávených pod nadvládou svého otce.

Článek

Titul memoárů The Woman in Me odkazuje na zpěvaččin hit z roku 2001 I'm Not a Girl, Not Yet a Woman, ve kterém Britney zpívá, že se snaží najít ženu v sobě. Dnes, po více než dvou dekádách, se popová ikona vypisuje ze všeho, co ji na téhle cestě potkalo. Kniha se dá objednat zatím v angličtině, na překlad si budeme muset ještě počkat. Zpěvačka začala své vzpomínky sepisovat krátce poté, co v roce 2021 zrušil soud opatrovnictví, které nad ní držel její otec, a tohle jsou střípky toho, co se v její zpovědi dočtete.

Justin ji prý podváděl. Opakovaně

Ačkoli byla po rozpadu vztahu s Justinem Timberlakem stavěna do role potvory, která podvedla svého přítele (tuhle její pověst ještě upevnil zpěvákův tehdejší hit Cry Me a River), Britney tvrdí, že tím, kdo konec jejich lovestory oplakal, byla spíše ona. Ačkoli ve svém instagramovém postu připomíná, že jejím záměrem není nikomu ublížit, Justin nejspíš klidné spaní nemá. Zpěvačka totiž propálila, že se s ní její první velká láska rozešla prostřednictvím textovky o dvou slovech, a navíc to byl prý právě Justin, kdo byl ve vztahu nevěrný. Britney přiznává, že se líbala se svým tanečníkem, Justin ji ale měl předtím rovnou několikrát podvést. Britney také věří, že hlavním důvodem, proč se s ní rozešel, bylo, že si hledal materiál pro své první sólové album, Justified. Ať už je pravda jakákoli, zpěvák za něj nakonec opravdu dostal svou první cenu Grammy.

Foto: Archiv nakladatelství

Kniha The Woman in Me je venku!Foto: Archiv nakladatelství

Zpěvák nechtěl být otcem

Po více než 20 letech Britney odkrývá, že během vztahu s Timberlakem otěhotněla, což pro ni bylo překvapením, ale nikoli tragédií. Justin to prý ale viděl jinak a zpěvačku přesvědčoval, že jsou na dítě příliš mladí. Byl si prý natolik jistý, že ještě nechce být otcem, že se zpěvačka odhodlala a šla na potrat, který v knize popisuje jako jeden z nejbolestnějších okamžiků. Mámou se nakonec Britney stala tři roky po rozchodu s Timberlakem a své kluky, Seana a Jaydena, považuje za svou největší životní výhru.

Pád na dno a oholená hlava

Po rozvodu s otcem svých dětí, tanečníkem Kevinem Federlinem, na tom Brit nebyla psychicky dobře. Nedoléhal na ni jen mediální tlak, kterému byla 10 let vystavována (v knize mluví o nemístném chování některých reportérů i nepříjemných interview, kterým tehdy neuměla čelit), ale i fakt, že přicházela o čas se svými malými syny, čelila bitvě o jejich opatrovnictví a ještě se vyrovnávala se smrtí své tety. V knize se vrací i k momentu, kdy si v roce 2007 oholila hlavu: „Když jsem byla teenager, všichni mi říkali, jak bych měla vypadat. Oholit si hlavu a chovat se, jak jsem se chovala, byl můj způsob odporu.“ Pod tíhou toho všeho pak Britney rozmlátila auto jednomu z paparazzi, a dostala se tak znovu na titulní strany časopisů jako „ta šílená“.

Kámoška Paris Hilton a drogy

V době, kdy se rozcházela s otcem svých dětí, trávila Britney spoustu času s „pařmenkou“ Paris Hilton. I na tuhle životní etapu zpěvačka vzpomíná a Paris označuje jako jednu z nejlaskavějších lidí, které kolem sebe měla. „Tehdy jsem to opravdu potřebovala a ona tu byla pro mě a povzbuzovala mě,“ píše Britney a dodává, že jejich večírky nikdy nebyly tak divoké, jak je vybarvoval tisk. Ačkoli si holky daly pár drinků (které mimochodem popíjela už ve 13 letech s mámou), závislá na alkoholu nebo drogách prý Britney nikdy nebyla. Přiznává nicméně, že užívala lék na ADHD Adderall, který zvyšuje mentální bdělost. „Bylo to jediné antidepresivum, které na mě fungovalo,“ prozrazuje Britney.

Otci roky vydělávala peníze

Tématem, které se prolíná celou knihou, je samozřejmě také opatrovnictví. Její otec, James Spears, získal v roce 2008 soudní dohled nad vším, co zpěvačka dělá, a také nad jejími financemi. Tehdy prý pronesl větu: „Teď jsem Britney Spears.“ V tomhle režimu žila Britney celých 13 let a důvodem, proč se nebránila, byl prý strach, že přijde o kontakt se svými syny. „Byl to obchod, který jsem byla ochotna udělat,“ píše Britney. Ačkoli zpěvačka nemohla rozhodovat o úplně běžných věcech, vystupovat a vydělávat další peníze evidentně mohla. „Byla jsem příliš nemocná na to, abych si mohla vybrat přítele, ale dost zdravá na to, abych se objevovala v sitcomech, různých pořadech a každý týden zpívala pro tisíce lidí v různých částech světa,“ rozhořčuje se zpěvačka, která se vrací i k mrazivým momentům, kdy byla proti své vůli hospitalizována v léčebně. Podle zpěvačky jako trest za to, že odmítla dál vystupovat.

Opatrovnictví Jamese Spearse soud zrušil před dvěma lety a velkou roli sehrál i veřejný odpor a hnutí FreeBritney. Šrámy na duši se ale ještě nezacelily. „Migrény jsou jen jednou částí fyzické a emocionální újmy, kterou jsem utrpěla. Myslím, že moje rodina nechápe rozsah škody, kterou mi způsobila,“ píše v knize.

O rozchodu s Asgharim se nedočtete

Prostřednictvím The Woman in Me zpěvačka popisuje své dětství, počátky kariéry i body zlomu. Vztah a především rozchod s posledním manželem, Samem Asgharim, ale v knížce chybí. Že žádá o rozvod, totiž Britney oznámila až v létě letošního roku, kdy byla kniha víceméně hotová. Ačkoli zpěvačka v loňském roce přezpívala s Eltonem Johnem písničku Tiny Dancer, který vyšla pod názvem Hold Me Closer, větší pěvecké ambice momentálně nemá. Je evidentní, že se po uzavření jedné kapitoly potřebuje nadechnout, a my jí držíme palce, aby se dočkala lepších zítřků, ve které věří.

Načítám