Hlavní obsah

Děti slavných žen na sítích. Emma Smetana je zapojuje do reklamy, Tereza Ramba chrání jejich soukromí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě se pomalu, ale jistě stávají hlavním hracím polem života. Kontakt s rodinou i přáteli, sdílení životních úspěchů a inspirace. Vše se odehrává zde. Pro slavné osobnosti jsou navíc prostorem, kde mohou komunikovat s fanoušky, pustit je do svého soukromí a zároveň vydělávat. Na jejich profilech najdete rodinné aktivity i reklamní kampaně a v obojím bývají zapojené děti.

Článek

O sharentingu jsme již psali, jedná se o celosvětový fenomén dnešní doby - ve zkratce znamená, že rodiče sdílejí na sítích své děti a ne vždy dokážou odhadnout (ne)bezpečí online světa a vhodnou míru sdílení. U těch známějších je problém v tom, že je sleduje i více než milion lidí. Je pak na zvážení a k diskusi, zda mají být potomci součástí online prostoru, když z toho zatím sami nemají rozum.

Jsou slavní, kteří své ratolesti před followery skrývají, pak ti, již je sice sdílejí, ale neukazují jejich tvář, a nakonec ti, kdo je ukazují naplno. Sociální sítě a online svět jsou čím dál přirozenější součástí našich životů.

Jak jsou na tom se sdílením fotek svých dětí a točení reklam s dětmi slavné české dámy, influencerky, zpěvačky a herečky?

Monika Bagárová

Zpěvačka Monika Bagárová je maminkou tříleté dcery Ruminky, která je nedílnou součástí jejích sociálních sítí. Aktuálně Moniku sleduje 942 tisíc lidí. Dcera hraje v jejích videoklipech, objevuje se na fotkách a je i součástí placených spoluprací a reklam. Např. na dětské příkrmy nebo pleťové krémy.

V diskusích se občas objeví komentáře, že je holčička součástí mediálního světa až moc, případně sledující okomentují styl výchovy Moniky Bagárové a udělí pár nevyžádaných rad (ohledně výběru kočárku, jídla nebo rodičovského přístupu), ale většinou pějí ódy, jak to mamince s dcerou sluší a vypadají spokojeně.

Veronika Arichteva

Populární influencerka a herečka Veronika Arichteva je maminkou tříletého Luky a i ona sdílí na Instagramu pestrou škálu příspěvků. Od herecké práce přes své podnikatelské aktivity (je součástí úspěšného tria 3v1 spolu s Nikol Leitgeb a Martinou Pártlovou) po rodinný život.

Syn je středobodem jejího vesmíru, a pro herečku je tak přirozené psát o všem, co spolu prožívají. Někdy je to vtipné a veselé, jindy se podělí i s mateřskými strastmi. A občas syna zapojí i do práce – vyfotí na něm oblečení z kolekcí 3v1 nebo s ním natočí reklamu na dětské příkrmy.

V minulosti řekla, že syn je i díky tomu spoluživitel rodiny, jím vydělané peníze byly využity například při rekonstrukci vily, do které se rodina přestěhovala. Veronika si ale hlídá, aby jí Luka obsah, který sdílí, v budoucnu nevyčetl.

Emma Smetana

Zpěvačka, moderátorka a herečka Emma Smetana má dvě dcery, sedmiletou Lennon a dvouletou Ariel, a ty jsou stejně jako ona součástí online života. Emma Smetana sdílí střípky z každodenního života, dovolených či koncertů, ale prokládá to i placenou reklamou, do které dcery zapojuje. Jedná se o značku dětských příkrmů nebo značky módní.

Když byla v pořadu Real talk dotázána, co si o komerčním sharentingu myslí, vysvětlila, že ona a její partner Jordan Haj považují Česko za bezpečnou zemi a nemá podle nich smysl extrahovat dcery z jejich sociálních sítí, protože jsou důležitou součástí života.

Nikol Leitgeb

Patří mezi influencerky s opravdovým vlivem. Na jednu stranu příležitostně poskytuje slevové kódy, ale svého vlivu využívá především při sdílení sbírek na finanční pomoc, nedávno dokonce založila vlastní Nadační fond Radovan. Nikol Leitgeb umí rozhýbat sociální sítě jako nikdo jiný. Ráda sdílí i svou rodinu, manžela Petra a syny Mathiase a Tobiase. Jak řádí, až tuhne krev v žilách, jak spolu kouzlí v kuchyni, až se člověk dojímá, nebo jak se oblečou do pěkného oblečení, a udělají tak reklamu.

A reklamu udělala i doktorovi na záchrance Marku Dvořákovi. Se svými sledujícími se podělila o jeden z nejhorších zážitků, to, když u syna došlo k zástavě dechu a ona s manželem volala linku 155. Nyní Nikol a lékař Marek Dvořák spolupracují i na kurzech první pomoci.

Tereza Ramba

Pestrá škála témat se objevuje na sociální síti herečky Terezy Ramba. Snímky z natáčení i slavnostních premiér, reklama na hereččin merch i placené spolupráce, fotky rodiny či přátel. Sílu sítí umí Tereza Ramba využít, ale soukromí svých dvou dětí, syna Mikoláše a dcery Miry, chrání od samého začátku, neukazuje ani jejich obličej. Ale sdílí mateřské radosti i vyčerpání, ukazuje přirozenost a je velmi autentická.

Občas udělá v rámci kampaně roztomilou fotku celé rodiny, např. v ladících pyžamech, ale vždy decentně tak, aby děti nebyly vidět.

Berenika Kohoutová

Zpěvačku a herečku Bereniku Kohoutovou sleduje na sítích 126 tisíc lidí a i ona využívá tuto platformu k promování své práce, reklamním kampaním i ke sdílení osobního života. Jeho součástí je i tříletá dcera Lola. Té ale jen výjimečně fanoušci vidí do obličeje, maminka střeží její soukromí a nezapojuje ji ani do placených spoluprací.

Když ale má jako máma z něčeho radost nebo ji něco trápí, se sledujícími se o to podělí. Jednou je to šťastná holčička skákající v kalužích, podruhé ale otřesný zážitek, kdy do dcery a jejího tatínka, Bereničina manžela Kryštofa Kubína, narazilo auto.

Načítám