Hlavní obsah

Babičky slavných, které miluje Instagram: Nikol Leitgeb s milovanou Lídou nebo Leoš Mareš s Libuškou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že jsou sociální sítě doménou mladých? Ne tak docela. Mnozí influenceři a známé osobnosti sbírají nejvíc lajků ve chvíli, kdy sdílí fotku se svou babičkou. Protože nikdo nepeče takové vdolečky jako babi Lída od Nikol Leitgeb, to ví přece každý!

Článek

Sociální sítě mají být dle veškerých marketingových pouček maximálně autentické a odrážet realitu. To si uvědomují nejen úspěšní influenceři, ale i umělci, pro které jsou jejich sítě čím dál častěji i zdrojem obživy. A tak zde prezentují nejen svoji práci, ale i to, jak tráví volný čas a s kým. Partneři a děti jsou už poměrně samozřejmou součástí obsahu, ale odváží-li se před kameru babička, sledující to nadšeně vítají. Je to roztomilé a velmi lidské. Které babičky se staly miláčkem Instagramu?

Nikol Leitgeb

Populární influencerka si i přes statisíce sledujících udržuje obsah svých sítí stále velmi lidský, nepotrpí si na profesionální načančané pozlátko a dává přednost přirozenosti. Lidé oceňují, že Nikol Leitgeb ukazuje akčnost svých synů, ale když poprvé sdílela recepty své babičky Lídy, davy přímo šílely. Nadýchané lívance byly brzy přejmenovány na lídance a už je podle jejího receptu dělala spousta lidí. A tak Nikol babičku i představila a už spolu natočily i další video recepty. Zkusíte nudle do polévky nebo legendární vdolečky? Paní je 91 let a je to skutečně šarmantní dáma.

Leoš Mareš

Že má nejlepší český moderátor blízko ke svým ženám, ukazuje na Instagramu často. Pyšně předvádí pokroky malé dcerky Alex, sdílí vtipné scénky i krásné dovolené s manželkou Monikou a rád oslavuje i maminku Lenku, která mimochodem vypadá neskutečně mladistvě. Ale Leoš Mareš nikdy nezapomene ani na svou babičku Libuši, pravidelně jí vozí pugety růží a vitální dáma dokonce před pár lety vystoupila na jeho koncertě Starý pecky, a měla obrovský úspěch.

Foto: Instagram Leoše Mareše

Leoš s babičkou LibuškouFoto: Instagram Leoše Mareše

Agáta Hanychová

Pevné vztahy v rodině a tak trochu matriarchát? U Agáty Hanychové holky odjakživa držely pohromadě. S maminkou Veronikou Žilkovou a babičkou Olgou Žilkovou. A když nedávno babička zemřela, truchlily s ní všechny její „holčičky“, jak svým sledujícím říká. Vitální ženu, kterou Agáta zbožňovala, si oblíbili i instagramoví fanoušci.

A chvíli před tím, než v 98 letech zemřela, stihla být ještě babička Olga čestným hostem v Agátině pořadu Holčičky. Řekla tam o Agátě, že se za ni nikdy nestyděla, protože sama moc dobře ví, co kdy dělala dobře a co ne. Prohlásila, že její vnučka má charakter, neudělala by žádnou křivárnu a dětem předává ty správné hodnoty.

Foto: Instagram Agáty Hanychové

Agáta měla s babičkou velmi blízký vztahFoto: Instagram Agáty Hanychové

Kristýna Kohoutová

Sympatická influencerka a copywriterka začínala na sociálních sítích pod nickem Píšu, protože víno neboli Týna z vína. Její profil vždy ukazoval reálný život bez příkras, nebojí se otevírat těžší témata typu důležitost terapeutických sezení, ale především je založený na originálním humoru. A legraci si Týna dělá nejen sama ze sebe, ale součástí jejího reálného i instagramového života jsou i její dvě nejbližší ženy: maminka a babička. Pravidelně se navštěvují, vyráží spolu na dovolené a vytváří obsah do Týnina „fashion“ magazínu Vidle, kdy si ve vesnickém prostředí hrají na modelky.

Foto: Instagram Kristýny Kohoutové

V rodině Kristýny je humor zjevně dědičnýFoto: Instagram Kristýny Kohoutové

Marek Pupák

A jedna od sousedů. Slovenský fotograf založil své babičce instagramový profil Blue grandma během pandemie, kdy chtěl poukázat na to, jak osamělí v těžké době byli právě senioři. Ale život své babičky dokumentoval už dávno předtím, protože si tak chtěl uchovat vzpomínky na jejich výjimečný vztah. A zaznamenává tak úplně běžné, a přece tak důležité okamžiky ze života své babičky s modrými vlasy. Význam jeho projektu ocenila i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a Marka Pupáka s babičkou pozvala do prezidentského paláce.

Foto: Instagram Marka Pupáka

Marek se snaží poukázat na osamocenost seniorůFoto: Instagram Marka Pupáka

Načítám