Hlavní obsah

Nikol Leitgeb má vlastní nadaci! Jak se ze „Štíbrovky“ stala influencerka, co umí pomáhat

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka, zpěvačka, rádiová moderátorka, zábavná členka tria 3v1, matka, manželka, influencerka, ale především žena s velkým srdcem. Nikol Leitgeb (za svobodna Štíbrová) ráda pomáhá a nyní tomu dala i punc oficiálnosti – založila vlastní Nadační fond Radovan. Díky její urputnosti a influencerskému umění už se dostalo pomoci mnoha lidem. Jak vypadal přerod dívenky z Pojišťovny štěstí v ženu, jež se snaží dopřát alespoň trochu štěstí těm, kterým se ho příliš nedostává?

Článek

Naposledy jste o ní asi slyšeli v souvislosti s malým Martínkem, který potřeboval 100 milionů korun na léčbu. Tak vysokou částku rozhodně není snadné sehnat. Tedy pokud nejste Nikol Leitgeb, jejímž jedním z mnoha talentů je schopnost vyburcovat lidi a nadchnout je pro dobrou věc. S pomocí instagramu umí být možná někdy i trochu otravná a neodbytná, jak sama říká, ale zase se jí jen těžko říká ne. Výsledkem takových akcí je pak téměř zázrak, vždyť na Martínka, o němž dala hlasitě vědět právě ona, se těch potřebných 100 milionů vybralo v podstatě během 24 hodin! A vypadá to, že teď bude Nikol pomáhat ještě víc, protože na popud manžela Petra Leitgeb založila vlastní Nadační fond Radovan. Proč právě Radovan? Tak přezdívají jejímu staršímu synovi. Ale všechno to začalo před zhruba 19 lety v seriálu Pojišťovna štěstí…

Nikol Leitgeb v Pojišťovně štěstí

Nebyla to sice její první role, každopádně ale první, díky níž se dostala do povědomí veřejnosti. Seriál Pojišťovna štěstí byl ve své době velký hit, v roce 2004 (vysílala se první řada) to byl nejúspěšnější český televizní seriál vůbec, poslední díl sledovalo rekordních 3,733 milionu lidí. A i další řady (celkem jich bylo pět) diváky bavily.

A právě do dob Pojišťovny štěstí lze datovat jakýsi zrod hvězdy jménem Nikol Leitgeb. Tehdy jako osmnáctiletá a ještě jako Štíbrová hrála čtrnáctiletou dceru ústřední dvojice seriálu, herců Kateřiny Brožové a Miroslava Etzlera. Vypadala tak mladistvě, že nikoho ani nenapadlo, že je dospělá.

V roce 2007 pak se svou seriálovou maminkou Kateřinou Brožovou moderovala přímý přenos vyhlašování cen Anno (divácké ceny televize Nova), což je jen další důkaz toho, že její hvězda opravdu stoupala.

Herectví nestačilo, Nikol Leitgeb je multitalent

I když to ale tehdy vypadalo, že právě herectví bude to, čím svůj život naplní, sympatická blondýna se nakonec rozhodla jít i mnoha dalšími směry, dělá toho hodně.

Například zpívá. V roce 2019 nazpívala se slovenskou kapelou IMT Smile píseň k filmu Příliš osobní známost, o rok později v době covidu pěla píseň Dej si roušku a nejspíš vám neunikl ani song Už za pár dní, ve kterém předloni s Pokáčem navodila spoustě lidí nejen romantickou, ale i hravou a vtipnou vánoční náladu. A také si zahrála v klipu Marka Ztraceného k písni To se mi líbí a nutno podotknout, že role ženy, která svého milého doslova drží v zajetí, jí sedla skvěle.

Miluje humor a v tomto směru jí to skvěle ladí s jejími nej kamarádkami, zpěvačkou Martinou Pártlovou a herečkou Veronikou Arichteva. Jejich parodická videa pravidelně bourají internet. Pět let bavily posluchače rádia Evropa 2 moderováním jejich večerního programu Late Night Show, za ty roky jsou navíc autorkami řady hlášek a hesel, jež zúročily v podobě vlastní kolekce oblečení, doplňků či drobných předmětů. A tak můžete mít jejich mikinu s nápisem „Bude prdel“, tričko s hláškou „Furt něco“ či termohrnek „Matka na útěku“.

Influencerka s obřím srdcem

V čem se Nikol Leitgeb ale doopravdy našla, je influencerství, tedy vliv na druhé. Na instagramu je to taková česká královna. Jelikož se tím živí, je řada jejích příspěvků reklamou na nejrůznější produkty či firmy, ale jedno se Leitgeb upřít nedá. I takovou věc, jako je obyčejná svíčka, dokáže prezentovat osobitým a zábavným způsobem. Jako bonus pak můžete brát její příspěvky s manželem nebo dětmi, které vtipně odrážejí každodennost partnerství a rodičovství.

Jestli bylo nějaké období, v němž Leitgeb jela na instagramu samé „bomby“, tak je to období covidu. Její návod na to, jak si s trochou jaru a vody vyrobit z podlahy u vás doma provizorní běžecký pás (posilovny byly zavřené), byl hitem. A video o tom, že i v karanténě je doma pořád co dělat a nuda nehrozí, v němž Leitgeb například žehlila tkaničky od tenisek, jakbysmet.

Od většiny influencerek se liší i tím, že na sociálních sítích nejen vydělává a baví tam veřejnost, ale také pomáhá. Pravidelně burcuje veřejnost a upozorňuje ji na konkrétní případy lidí, kteří se bez pomoci jiných jednoduše neobejdou. A jde jí to zatraceně dobře! I proto nedávno získala za svou charitativní činnost Stříbrnou medaili předsedy Senátu.

Ale vypadá to, že instagram už je Nikol Leitgeb malý. S manželem Petrem Leitgeb založila Nadační fond Radovan, jehož prostřednictvím chce pomáhat potřebným ještě víc, intenzivněji. Zatím je projekt v začátcích, ale brzy začne opravdu pomáhat. „Děje se toho strašně moc, ale vlastně zatím moc nemám co vám ukázat. Tak jen hlásím, že Nadační fond Radovan už existuje a brzy snad začne rozdávat radost. Trošku doufám, že se kolem Radovana vytvoří stejná komunita lidí, stejná rodina, jako mám tady na instagramu. Protože vy jste ta hybná síla, která umí měnit životy,“ napsala ve svém instagramovém příspěvku s fotkou ze své nové nadační kanceláře.

Milostný život Nikol Leitgeb

Pokud jde o její soukromí, dlouhé roky si ho dost hlídala a její lásky, pokud nějaké byly, rozhodně neplnily stránky bulváru. Změna nastala, až když se zamilovala do Martina Kyncla, s nímž má syna Mathiase. Narodil se v červenci 2017, ale zhruba o rok později se pár rozešel. Leitgeb (tehdy ještě Štíbrová) to vysvětlila tak, že ačkoli plánovali svatbu, nakonec zjistili, že už spolu nejsou úplně šťastní. Dokážou spolu ale i nadále fungovat jako rodiče.

V zimě 2020 se pak influencerka pochlubila novou láskou – jejím partnerem se stal Petr Leitgeb. Znali se spolu dlouho, ale jiskra přeskočila až po mnoha letech. Zato důkladně! V květnu 2021 se vzali, Nikol změnila příjmení a v červnu 2021 se jim narodil syn Tobias.

Načítám