Hlavní obsah

Jiřinko, stejně tu s námi jsi! Olga Menzelová posílá manželovi přání a inspiruje přirozenou krásou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný filmový a divadelní režisér, držitel Oscara za snímek Ostře sledované vlaky Jiří Menzel by 23. února 2024 oslavil 86. narozeniny. Jeho manželka Olga Menzelová mu na sociálních sítích poslala přání do nebe a také zmínila, proč založila nadační fond s jeho jménem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Olga a Jiří Menzelovi se brali roku 2004, manželství trvalo až do roku 2020, kdy Jiří zemřel po dlouhé nemoci ve věku 82 let. Jejich vztah určitě nebyl tradiční, na čas se jejich cesty rozešly, ale pár se poté dal znovu dohromady. K dnešním nedožitým 86. narozeninám mu Olga Menzelová napsala na svém instagramu krásné přání: „Jiřinko, i když fyzicky nejsi, stejně tady s námi jsi! Krásný narozeniny 8 a 6 zní dobře. Vím, že takhle by se ti to líbilo.“ Zároveň zmínila, proč založila nadační fond nesoucí jméno slavného režiséra.

I umělci někdy potřebují pomoct

Nadační fond Jiřího Menzela, který vznikl v roce 2021, se zaměřuje na pomoc umělcům. Podle Olgy totiž panuje ve společnosti klišé, že ti, co jsou v showbyznysu vidět, mají plné kapsy bankovek. „Mnozí umělci žijí s vědomím, že pomoc potřebují, ale stydí se si o ni říct, protože je na ně veřejností právě takto nahlíženo. A lidé, kteří celý život přinášeli radost druhým, si přece zaslouží důstojnou péči. Taková samozřejmá podpora pro umělce funguje v řadě jiných zemí. Ale u nás jsme první,“ píše Olga.

„Jirka byl vážně nemocný dva roky s námi doma. Potřeboval 24h péči. Dobře si pamatuji, jak bych bývala uvítala jakoukoliv pomoc, ale nebyl nikdo, kdo by Jirku býval podpořil. Oscarový režisér musí mít přece peněz dost… Tak jsem si jen vzpomněla, jak mi Jirka říkal, že za honorář za Oscara si koupil trabanta…“

Beauty tipy Olgy Menzelové

Kromě charity je jejím velkým tématem péče o sebe. Inspiruje svoje sledující, kterých je skoro 40 tisíc, a sdílí s nimi tipy třeba ohledně toho, jak se udržuje ve formě. A že má fantastickou figuru! Její fitness rutina ale není nijak extra náročná, jen využívá každou volnou chvilku k pohybu: „Vzhledem k tomu, že se starám o tři děti, mám málo času a do posilovny se nedostanu, tak využívám každé možné příležitosti. Když jdu s dětmi ven, cvičím na lavičce, když jdu se psem na procházku, udělám si pár dřepů a kliků a popoběhnu do kopce. U mě to není o objemu, ale o pravidelnosti a bez té to nejde,“ prozradila Olga Menzelová v našem rozhovoru.

Dalším tématem je kosmetika a péče o pleť, kterou si udržuje mladistvou i díky obličejovým masážím. Také spoléhá na peeling těla suchým kartáčem, který prokrví pokožku a podpoří lymfu. Sem tam sdílí i módní tipy, třeba na tílko se všitou podprsenkou, které její sledující pořád obdivovali. Je to praktické, pohodlné, pasuje pod různé topy nebo šaty, nebo jej můžete nosit v létě jen tak, jako Olga.

Inspiruje i tím, že nechává vyniknout šediny, které má geneticky dané. Ty občas vymění za nějaký přeliv, konkrétně nedávno růžový. Tyto barvy se ale rychle vymývají, nyní má zpět šedivo-blond kudrnatou hřívu. V současnosti Olga žije s egyptologem Miroslavem Bártou, se kterým má nejmladšího syna Alberta.

Načítám