Hlavní obsah

6 rad Mariah Carey na štíhlou postavu: Královna Vánoc se neváží, jí svačiny a občas hřeší

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako patří k tradičním Vánocům medové perníčky, ty novodobé provází píseň Mariah Carey All I Want for Christmas Is You. Tato americká vánoční hymna zní z každého rádia a přináší poselství lásky. Podobně jako tento hit z roku 1994 ani jeho interpretka snad nestárne. Jak to vitální padesátnice dělá?

Článek

Mariah Carey vypadá ve svých 54 letech výborně. Letos je tváří nové vánoční kampaně Victoria's Secret, kde ukazuje vypracované nohy, bujné poprsí a štíhlý pas. Jak to oblíbená americká zpěvačka s přezdívkou Královna Vánoc dělá, že má stále postavu hodnou obdivu?

Než si našla k dietám zdravý přístup, prošla si různými extrémy – například se v roce 2016 stravovala převážně jen norským lososem a kapary. Také držela přísné proteinové diety, aby zhubla před společenskými událostmi. Brzy si uvědomila, že tudy cesta nevede. „Nemyslím si, že musíte být velikost nula,“ řekla novinářům na galavečeru VH1 Save the Music. „Nemám být vychrtlá holčička. To prostě nejsem já.“ Dnes se řídí pěti jednoduchými radami, které mohou k vysněné postavě pomoct i vám a hlavně přináší do diet i trochu klidu.

1. Zdravé svačiny

Když ji dřív začala honit mlsná, údajně sahala po nezdravých svačinkách ze sáčku. Dnes tento zlozvyk však už s klidem odbourala a na svačinu si pravidelně dává čerstvé ovoce, nejraději mango nebo borůvky.

Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Chipsy vyměnila za ovoce, nejradši má mangoFoto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

2. Organická strava

Mariah Carey si vybírá organické ovoce, zeleninu, maso i ryby. Organická strava se vyznačuje používáním zemědělských postupů, které minimalizují využití syntetických hnojiv, pesticidů, herbicidů a geneticky modifikovaných organismů, což by pak mělo po zařazení do jídelníčku přinést více zdraví prospěšných látek, a dokonce i lepší chuť jídla.

3. Hlídá si porce

Zpěvačka si hlídá, aby se nepřejídala. Proto se snaží jíst velmi pomalu a přestat konzumovat, když už se cítí plná. Díky tomu zabrání zbytečnému příjmu kalorií, které jsou tak nějak už jen na chuť.

4. Bez rafinovaného cukru

Mariah Carey se nikdy netajila svou láskou k čokoládě a celkově k sladkému jídlu, proto pro ni byl krok odstranit rafinovaný cukr z jídelníčku hodně náročný. Občas si však zahřeší i dnes, například při speciálních příležitostech si dá malé sousto dezertu. A podle Hollywood Life si popová hvězda nedá sáhnout na večerní sklenku vína.

5. Neváží se

Jak se říká: Nevaž se, odvaž se! Zpěvačka se tohoto hesla pevně drží a nestoupá si na váhu, a tak si může udržet psychické zdraví a nestresovat se. Jak o sobě sama říká, je to velká žena se silnými kostmi, takže prostě váží víc…

Foto: mapo_japan, Shutterstock.com

Mariah Carey se váhou nestresujeFoto: mapo_japan, Shutterstock.com

6. Cvičí v bazénu

Mariah Carey si zamilovala cvičení ve vodě, jako je plavání a aerobic. Velká výhoda bazénových sportů je, že se nezatěžují klouby, ale i tak se posílí celková muskulatura těla. Díky tomu se jedná o ideální cvičení pro lidi nad 60 let.

Mariah a sušenky

Přestože sama zpěvačka si drží zdravý životní styl, její podnikání přináší do amerických rodin pořádnou porci sacharidů. Mariah Carey má totiž firmu, která prodává sušenky! Ve svých produktech rozhodně nešetří máslem a čokoládou a kupující si mohou vybrat hned z šesti druhů.

Když už si nemůžete z pohodlí domova objednat sušenky od Mariah Carey, upečte si aspoň tyto - máslové se skořicí.

Načítám