Hlavní obsah

Mariah Carey slaví: Kdy byla na vrcholu a kdy na dně?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Popová diva, jedna z nejlépe placených zpěvaček v historii a zpěvačka nesmrtelné vánoční písně All I Want for Christmas Is You. Zatímco v profesním životě vždy naprosto válela, v osobním občas tápala. Mariah Carey dnes slaví 50. narozeniny. Anebo 49.?

Článek

Kolem data narození zpěvačky Mariah Carey se vznáší hned několik otazníků. Některé prameny uvádí, že se narodila 27. března 1969, jiné zase 27. března 1970. V rozhovorech říká, že narozeniny neslaví a věk vlastně ani nevnímá a s nikým se o něm nebaví. Cítí se prý pořád mladá. Tak se pojďme podívat, jak její mládí prochází vývojem.

Slibná kariéra i manželství

Pohledná Mariah měla takřka předurčeno stát se popovou divou. Maminka jí dala do vínku talent – byla operní pěvkyní a navrch pak dostala ještě exotický vzhled (otec byl afro-venezuelského a maminka irského původu). Když byla Mariah Carey malá, rodiče se rozvedli a jí pomohla hudba se s tím vyrovnat. Nadějná mladá zpěvačka se v roce 1988 seznámila s Tommym Mottolou (69), který z ní udělal superstar. A v roce 1993 i svoji manželku.

Foto: Profimedia.cz

Mariah Carey dostala od rodičů nejen krásu, ale i talentFoto: Profimedia.cz

První rozvod a vyčerpání

Devadesátá léta pro ni musela být naprosto snová. Její kariéra stoupala strmě vzhůru. Už první album, které se jmenovalo Mariah Carey, mělo obrovský úspěch. V roce 1994 nazpívala singl All I Want for Christmas Is You, který se stal hitem a film Láska nebeská (2003) jeho popularitu o několik let později ještě prohloubil. Jenže zatímco po kariérní stránce se jí dařilo, manželství taková sláva nebyla. Tommy Mottola byl zřejmě lepší manažer než manžel. V roce 1997 se rozvádí a padají slova jako manipulace, přehnaná kontrola a násilí.

A nedaří se jí ani na přelomu tisíciletí. Ačkoliv získala jednu z nejlukrativnějších hudebních smluv historie, valné slávy se jí nedostávalo. Objevila se ve filmu Glitter (2001), ke kterému dělala i soundtrack, ale kritiky nebyly dobré. Jenže Carey do toho vložila tolik úsilí, že se to podepsalo na jejím zdraví. V roce 2001 byla hospitalizována pro extrémní vyčerpání. Objevila se i zpráva o pokusu o sebevraždu, to ale její mluvčí vyvrátil.

Foto: Profimedia.cz

Mariah Carey s prvním manželem TommymFoto: Profimedia.cz

Zrození z popela a druhá svatba

Na kariérní i osobní vrchol se vrátila v roce 2005, kdy vydala velice intimní album The Emancipation of Mimi. Jak fanoušci, tak kritika pěli samou ódu. A ve stejném roce se také poprvé setkala s mladým rapperem Nickem Cannonem (38), kterému předávala cenu Choice Music R Artist na akci Teen Choice Awards. O jejich vztahu se spekulovalo dlouho, avšak potvrzen byl až v roce 2008. Lidé moc nevěřili, že by to mohlo fungovat, zejména kvůli věkovému rozdílu. Když ale oznámili, že se v dubnu 2008 vzali, všem vytřeli zrak. Tyto páry také utajily svatbu nebo těhotenstí.

Foto: Profimedia.cz

Lidé vztahu mezi zpěvačkou a mladým rapperem příliš nevěřiliFoto: Profimedia.cz

Dvakrát více štěstí 

Vypadalo to, že Carey ve svých třiceti osmi letech (nebo třiceti devíti?) konečně našla štěstí. To se jen zpečetilo, když se jí a jejímu muži v roce 2011 narodila dvojčata Monroe a Moroccan. Ale „zazvonil zvonec a pohádky je konec“ to nebylo. V roce 2014 oznámili, že se rozcházejí. Jedním z důvodů byla nevěra ze strany Nicka Cannona. Ten tvrdil, že ani Mariah nebyla svatá.

Foto: Profimedia.cz

Manželé spolu mají dvojčata Monroe a MoroccanaFoto: Profimedia.cz

Miliardový přítel 

Rozvod se táhl mnoho měsíců a mladý muž se snažil na popové divě vysoudit i kalhoty, ale nepodařilo se mu to. Mariah Carey ale dlouho smutek nedržela, brzy našla útěchu v náručí jiného muže. Tentokrát se jejím vyvoleným stal australský miliardář James Packer (51). Ihned začali sociální sítě zahlcovat fotografiemi z luxusních večeří a dovolených na jachtách. Část se objevila i v nové reality show Mariah's World (2016), který měl přiblížit život zpěvačky jejím fanouškům. A právě tato reality show, spolu s přehnaným utrácením, byly důvody, proč se James Packer po roce a půl se zpěvačkou rozešel, ačkoliv byli zasnoubení. Ona tvrdila, že v tom měla prsty scientologická církev, které byl Packer členem.

Foto: Profimedia.cz

Za rozchod prý mohla scientologická církev. Opravdu?Foto: Profimedia.cz

Všechno dobré? 

Milostné karamboly a divoký život popové zpěvačky se během let podepsaly na její postavě. Došlo to tak daleko, že je takřka učebnicovým příkladem jo-jo efektu. Ten jí ale v milostném životě nepřekáží. Od roku 2017 chodí s jedním ze svých tanečníků, Bryanem Tanakou (35). A vypadá to, že zatím je jejich svět zalit sluncem. O svatbě nemluví a není se čemu divit – všechny tři předchozí vztahy, ve kterých byla vdaná, anebo alespoň zasnoubená, jí ztroskotaly. Tak snad bude mít nyní více štěstí, když má ty padesáté narozeniny. Anebo čtyřicáté deváté?

Foto: Profimedia.cz

Váhové rozdíly jsou u Mariah Carey v posledních letech dost patrné Foto: Profimedia.cz

Máte rádi zpěvačku Mariah Carey?

Reklama

Načítám