Hlavní obsah
4,1
(12)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jednoduchých receptů na domácí sušenky není nikdy dost. Tyto voní máslem a skořicí a výborné jsou třeba k odpolednímu čaji. Děti je milují!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
Sušenky
  • 150 g másla
  • 160 g cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 240 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka soli
Na obalení
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce hnědého cukru
Článek

Postup

01.

Lehce povolené nakrájené máslo zpracujte s cukrem na drobenku. Do ní vyklepněte vejce a přidejte vanilkový extrakt. Zamíchejte.

02.

V jiné míse smíchejte mouku se sodou, skořicí a solí. Tuto sypkou směs postupně přidávejte do máslové, až vznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte asi na 90 minut do lednice.

03.

Připravte si dva plechy s pečicím papírem. Z odpočinutého vychlazeného těsta tvořte stejně velké kuličky (o průměru asi 3 cm) a obalujte je ve směsi skořice a hnědého cukru.

04.

Obalené kuličky skládejte vedle sebe na plech. Pečením se zploští, tak mezi nimi nechte prostor. Sušenky pečte přibližně 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Foto: Svatava Vašková

Voňavé, křupavé a vynikající. Chutnají k čaji i ke kávě a jsou šikovné třeba na dětskou oslavu nebo jako dáreček v pěkné krabičce.Foto: Svatava Vašková

05.

Hotové sušenky nechte zchladnout na plechu a pak je podávejte.

Reklama

Načítám