Hlavní obsah

Barbora Poláková slaví 40. Inspirujte se její ležérně šik módou: džínovina, červená i bílý bomber

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hraje, zpívá, skládá, navrhuje módu. Barbora Poláková, která dnes slaví čtyřicáté narozeniny, má prostě mnoho různých talentů. Všechny je využívá a výsledkem je, že nás baví ve všech svých polohách – jako herečka, zpěvačka, trochu ztřeštěná holka, milovnice pohodlné, ale zároveň neuvěřitelně šik módy. A právě na její módní kreace jsme se dnes zaměřili.

Článek

Když se řekne Barbora Poláková, každý si představí něco jiného. Někdo si ji vybaví jako manželku automechanika Pepy (Petr Čtvrtníček) z filmu Instalatér z Tuchlovic, jiný ji má spojenou se seriálem Okresní přebor, kde hrála Janu, přítelkyni Jarmila (Ladislav Hampl). Další ji vnímají jako osobitou zpěvačku a textařku, její songy Nafrněná či Kráva zněly jeden čas celou republikou.

Barbora Poláková je také dvojnásobná maminka, s expartnerem, hercem Pavlem Liškou, má dvě dcery, Ronju a Riku. A prosadila se i ve světě módy – vede obchod Poď si, kde nabízí malé a převážně české značky - a má také svůj merch - vlastní kolekci oblečení, které vzniká na základě textů jejích písní. Sází na pohodlí, originalitu, ležérnost, ale vždy je trendy. Rozhodně stojí za inspiraci.

Denim nevyjde nikdy z módy

V březnu loňského roku neodolala a zakoukala se do džínové kolekce značky Lindex, která spadá do ranku udržitelné módy. Byla nadšená nejen z toho, jak skvěle vypadá v džínech a džínové košili, ale i že tahle móda šetří životní prostředí. Na běžné denimové kalhoty se totiž spotřebuje 50 až 70 litrů vody, kdežto na tyhle něco přes litr.

Ale ať už si vyberete něco z udržitelné módy, nebo ne, tady platí, že denimu není nikdy dost. A zkombinovat džíny s košilí stejného materiálu i barvy není chyba, ale trefa do černého… i když v tomto případě spíš do modrého.

Sexy červená

O tom, že červená je sexy, že na mnohé muže funguje tak trochu jako magnet a je to barva vášně a lásky, není pochyb (nebo ano?).

Na druhou stranu stačí málo (větší výstřih, rozparek, až moc odvážné doplňky) a to, co má být příjemně dráždivé, se stane laciným pouťovým kouskem. Barbora Poláková v tom ale umí chodit. Sexy výraznou barvu šatů dokonale vyvážila cudným střihem s až jeptiškovským límečkem a celkový výsledek je skvělý.

Bomber jako must have podzimu

Bomber (v podstatě jakýkoli) je ideální kousek na přechodová období, jakým je samozřejmě i podzim. Skvěle se kombinuje v podstatě s čímkoli, od džínů a kalhot až po sukně a šaty. Můžete v něm vyrazit do práce, na nákupy, ale klidně i do restaurace na večeři, do kina či baru.

A tenhle bílo-černý, který vynesla, je obzvlášť hezký. Rozhodně se nebojte si pořídit podobný, bílá podzimu sluší a alespoň trochu rozbije tu typickou podzimní šeď, která se nám sice zatím vyhýbá, ale určitě se jí nevyhneme úplně.

Vytvořit si super outfit je jedna věc, ale nepodceňujte ani doplňky. Tyhle minimalistické šperky si zamilujete. Jsou trendy, a navíc se hodí ke všem outfitům.

Načítám