Hlavní obsah

Červená, barva sexu. Jak skutečně působí na muže?

Foto: Oleggg, Shutterstock.com

Foto: Oleggg, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvolává neklid, aktivitu a neřesti. Červená je barvou chlípnosti a díky ní lze od mužů dostat všechno, po čem vaše srdce touží. Je totiž sexuálním signálem číslo jedna. Proč jsou z rudé pánové tak neklidní a jak ji uplatníte co možná nejefektivněji?

Článek

Červená patří mezi základní barvy barevného spektra a mnozí lidé ji intuitivně vnímají jako svůdný a výrazný prvek. V lese nikdy nepřehlédnete muchomůrku červenou, ve společnosti zase dámu v červených šatech. Kdo je do téhle barvy zahalen, působí sebevědomě a sexy. A pánové jsou z ní úplně vedle!

Červená: přímý útok na mužský chtíč

Když výzkumníci z Rochesterské univerzity zjišťovali souvislost mezi červenou a sexem, přišli na to, že když je na ženské fotografii červené pozadí, muži dotyčnou dámu vnímají jako atraktivnější a sexuálně žádoucí. Tedy aspoň v porovnání s jinými barvami, jako je modrá, zelená, bílá nebo šedá. Vědci dále uvedli, že červená nezměnila vnímání jiných pozitivních charakteristik žen, jako je sympatie, laskavost nebo inteligence. Zkrátka a dobře, muži rádi „vidí rudě“.

Foto: IrynaL, Shutterstock.com

Červené nemusejí být jen rty či šatyFoto: IrynaL, Shutterstock.com

Dáma v červené: je dostupnější?

Ukázalo se také, že mimo vědecké experimenty si pánové vůbec neberou servítky. Ženám v červené kladou víc intimních otázek, otevírají jim dveře do restaurací a častěji jim zastaví v případě autostopu. Výsledky pozorování dvou nezávislých skupin vědců z Francie a Rakouska potvrdily, že majitelé penisů si o ženách zahalených do barvy krve myslí, že jsou sexuálně vnímavější, dostupnější a připravené na flirt i fyzický kontakt. Jinými slovy, na podzim jste sice šik v petrolejové nebo hořčicové, ale máte-li doma červený kabát, sako, rolák či třeba červené kozačky, zvýšíte zájem o svoji osobu, a to ještě ani nevytáhnete tu nejsilnější zbraň.

Lepší než husté vlasy? Rudé rty!

Mezi nejdráždivější vnady ženského obličeje a těla vůbec patří totiž rty. Ty ideální mají být plné a navíc červené. Podle britské sexpertky Tracey Cox mužům svým tvarem připomínají vulvu, a jakmile se ještě navíc zahalí do rtěnky, samci nevědí, kam s očima. Při jistém experimentálním pokusu se podařilo zjistit, že na růžové rty muž z prvních deseti vteřin civí 6,3 vteřiny, zatímco na rudě natřené 7,3 vteřiny. A každá vteřina se počítá!

„Naše studie potvrzuje, že rty představují jednu z nejsmyslnějších částí ženského těla. Plné a rudé jsou dokonalým nástrojem vábení. Proto ženy, které nosí rtěnku, zcela jasně poutají více mužské pozornosti než ty, které se jí vyhýbají,“ tvrdí britský psycholog Geoff Beattie. Funguje to tak, že když žena nemá make-up ani zvýrazněné rty, věnuje jí muž jen 2,2 vteřiny pozornosti.

Foto: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock.com

Muži reagují pudově, ale když se po chvíli vzpamatují, jsou schopni zaregistrovat, zda to žena s rudou rtěnkou nepřehnalaFoto: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock.com

Červenání je sexy znamení

Je jedno, jestli si potrpíte na rudé svrchní oblečení, spodní prádlo nebo líčení, úspěch si zaručíte tak jako tak. Zhana Vrangalova, sexuální výzkumnice a koučka z New Yorku říká, že když samice savců ovulují, roste hladina estrogenu, což podporuje průtok krve, zarudnutí kůže a rozkoš: „Takže z biologického hlediska můžete červenou v jakékoli podobě považovat za kompas plodnosti a potěšení.“ Ostatně, sexy je i ruměnec na tváři. Proto když se milujete, dejte do toho všechno, protože červenání při milování je nejen žádoucí, ale i zdravé!

Reklama

Načítám