Hlavní obsah

Móda podle čerstvé padesátnice Zuzany Stivínové. Malé černé, sexy rudá nebo v pánském stylu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá filmová i divadelní herečka, ale také milovnice módy. Zuzana Stivínová, která dnes slaví 50. narozeniny, rozhodně stojí za inspiraci. Máte na její výrazné, leckdy extravagantní, ale zároveň většinou nesmírně elegantní modely odvahu?

Článek

Pasti, pasti, pastičky, O rodičích a dětech, seriál Pustina či Marie Terezie. To je jen malý výčet titulů, v nichž herecky zářila Zuzana Stivínová, dnešní oslavenkyně a čerstvá padesátnice.

Obdivuhodná je ale nejen pro svůj herecký a vůbec umělecký talent (je také skvělou zpěvačkou a šansoniérkou a hraje na violoncello), ale i pro módní styl. Její doménou je pánský styl, sametové modely, ale i neskonale elegantní a sexy večerní róby. Nebojí se výrazných šperků, brýlí a doplňků vůbec – na červeném koberci je opravdu málokdy k přehlédnutí.

Červená je sexy

Foto: Profimedia.cz

Zuzaně Stivínové výrazné barvy slušíFoto: Profimedia.cz

Červená není úplně typická letní barva, ale není důvod, proč ji do prázdninového a dovolenkového šatníku nezařadit. Když si dopřejete volnější vzdušnější střih, určitě takové šaty unosíte i v parných dnech. Pokud zvolíte model bez výstřihu jako Stivínová, nemusíte se bát vzít takové šaty ani do práce, na jednání nebo kamkoli jinam.

Je to výrazná a sexy barva sama o sobě, takže s ostatními prvky je potřeba šetřit, s hodně hlubokým výstřihem a rozparkem by šaty mohly působit trochu lacině či vulgárně. Na druhou stranu, pokud hledáte šaty na večerní party, na rande, prostě kamkoli, kde chcete být za přitažlivou dračici, můžete se trochu víc odvázat i v tomto směru.

Černá klasika trochu jinak

Foto: Profimedia.cz

Malé černé mohou vypadat i taktoFoto: Profimedia.cz

Malé černé, to je kousek, který by neměl chybět v šatníku žádné ženě. Vynesete je do divadla, na výstavu, koncert vážné hudby, na jakoukoli společenskou událost. Platí, že v jednoduchosti je krása, ale nějaký ten drobný prvek, který model ozvláštní, je rozhodně vítán.

A jednou z možností, jak jinak střihově jednoduchým šatům dodat šmrnc a nádech originality, je asymetrie v podobě odhaleného ramene. Pak už stačí jen výraznější šperky, ideálně visací náušnice, jakými se ozdobila i Stivínová, robustnější náramek a skvělý výsledek je více než stoprocentní.

V pánském stylu

Foto: Profimedia.cz

Kostýmy a černobílá kombinace jí slušíFoto: Profimedia.cz

Jednoduché, univerzální, s množstvím možných variací, ale také neskutečně elegantní, šmrncovní a šik. Tenhle model kalhotového kostýmu je prostě boží a herečce neuvěřitelně sekne.

Kratší černé úzké kalhoty jsou neuvěřitelně slušivé, obzvlášť pak s lodičkami či botami na podpatku, které opticky prodlouží siluetu. K tomu klasické černé sako, ale ozvláštněné výraznou bílou klopou, a dokonalý model na obchodní jednání, pracovní schůzku, divadelní představení je na světě. Navíc všechny jednotlivé kousky lze nosit odděleně, takže tahle investice se rozhodně vyplatí.

Mezi českými herečkami je samozřejmě mnohem víc módně inspirativních dam. Co takhle letní šaty podle Jany Švandové? Oranžová omlazuje, modrá je šik!

Načítám