Hlavní obsah

Móda podle Jennifer Lawrence. Ležérní, pohodlná, ale slušivá

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá herečka, majitelka tří Zlatých glóbů a jednoho Oscara, maminka ročního chlapečka a také zatraceně hezká žena. To je Jennifer Lawrence, hvězda čtyř akčních snímků Hunger Games, ale třeba i oceňovaného K zemi hleď! Kráska ale není inspirativní jen svým hereckým talentem, okoukat od ní lze i ležérní módní styl.

Článek

Jennifer Lawrence je maminka malého chlapce, k tomu je dost pracovně vytížená, tak není divu, že dává v módě přednost pohodlí. I proto je její módní styl tak sympatický, vždyť která z nás nechce vypadat dobře, ale zároveň se cítit volně? Jak na to, můžete okoukat právě u téhle herečky. Ale nenechte se mýlit, umí být i pořádně sexy.

Elegantní letní kostýmek

Foto: Profimedia.cz

Jak být i v teplém počasí elegantní? Rozhodně v kostýmku s kraťasyFoto: Profimedia.cz

Že jsou kraťasy jen sportovním kouskem šatníku a hodí se jen na sport, na vycházky se psem či túry na dovolené? Ani náhodou a tenhle outfit Jennifer Lawrence je toho důkazem.

Když elegantněji střižené kraťasy zkombinujete se sakem, noblesu máte zaručenou, a pokud zvolíte tmavě modrou variantu, nemůžete udělat chybu. Zda kostýmek doplníte tmavým basic trikem jako herečka, nebo modelu dodáte trochu hravosti barevnější variantou, už je jen na vás. A boty? Samozřejmě možnou variantou jsou třeba klasické lodičky (pokud opravdu potřebujete vypadat hodně formálně) nebo klidně pohodlné balerínky, po nichž sáhla právě Jennifer Lawrence. Koneckonců jsou to nejmódnější boty letošního jara!

Foto: Archiv firem

Zleva: Kraťasy Ichi (prodává Zalando), 1090 Kč, sako Ichi (prodává Zalando), 2300 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Botovo, 369 Kč, VeyRey (prodává Zoot), 499 KčFoto: Archiv firem

Hnědá se hodí i v létě

Foto: Profimedia.cz

Tuhle barvu volí v létě málokdo, ale je to škodaFoto: Profimedia.cz

Hnědou barvu má většina lidí spojenou spíš s podzimem, kdy se halíme právě do podobně neutrálních barev. A i když je samozřejmě více než v pořádku trochu se barevně odvázat (obzvlášť když nám k tomu konečně svítí sluníčko), zatracovat hnědou na jaře a v létě úplně by byla škoda.

Volnější pohodlné šaty v některém z tónů hnědé klidně do svého letního šatníku zařaďte, pokud je doplníte vhodnými doplňky, bude z toho příjemný model na běžné nošení. Takhle oblečené můžete do práce, s dítkem na hřiště, ale klidně i na skleničku vína na nějakou příjemnou venkovní zahrádku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Obojí About You, 1129 Kč a 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Shein, 399 Kč, Pepe Jeans (prodává Answear), 1899 KčFoto: Archiv firem

Letní kalhoty jako módní povinnost

Foto: Profimedia.cz

Kalhot se není třeba bát ani v těch největších vedrechFoto: Profimedia.cz

Kalhoty jsou nezbytnou součástí celoročního šatníku, ale jak to udělat, aby vám v nich v létě nebylo nepříjemné vedro? Musíte vsadit na volný střih, vzdušné materiály a světlé barvy. Ti odvážnější je pak mohou doplnit crop topem jako herečka a pochlubit se sexy bříškem, ale skvěle budete vypadat i v tričku či tílku normální délky a bát se není třeba ani ležérní košile.

Bílé tenisky, které se na módním výsluní drží už opravdu dlouho (a na změnu to rozhodně nevypadá), jsou pak už jen pohodlnou třešničkou na dortu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Custommade (prodává Modivo), 5089 Kč, Tommy Jeans (prodává About You), 879 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Puma (prodává eobuv.cz), 1069 Kč, Monnari (prodává eobuv.cz), 1259 KčFoto: Archiv firem

Černá sexy klasika

Foto: Profimedia.cz

Tento druh šatů je klasika, která nikdy nezklameFoto: Profimedia.cz

Černá barva, délka zhruba ke kolenům, postavu kopírující střih a výstřih více či méně do véčka. To je snad největší módní klasika, která funguje skoro univerzálně. Tenhle typ šatů totiž sluší většině žen, navíc je jejich využití opravdu hodně široké.

S pomocí sportovnějších bot nebo třeba výrazněji barevných sandálů je proměníte v kousek na běžné denní nošení, s lodičkami a třeba výraznějším líčením se z nich ale rázem stanou šaty na rande nebo do divadla.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, 379 Kč, Guess (prodává Answear), 2699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar (prodává eobuv.cz), 2990 Kč, Mango (prodává Modivo), 699 KčFoto: Archiv firem

Nechcete kopírovat žádnou slavnou osobnost, ale prostě se jen inspirovat? Kde jinde než ve Francii! Nesmrtelný trenčkot i hravé barevné kalhoty: Styl podle slavných Francouzek

Načítám