Hlavní obsah

Móda podle Terezy Brodské: Vsaďte na nadčasovou eleganci!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve filmu začínala jako dítě, koneckonců se slavnou maminkou Janou Brejchovou a tatínkem Vlastimilem Brodským to snad ani nešlo jinak. Kromě radosti z herectví si ale Tereza Brodská, která mimochodem dnes slaví 55. narozeniny, léta letoucí drží i svůj styl. A ten rozhodně stojí za inspiraci, protože jednoduchá elegance je nadčasová a nikdy nevyjde z módy.

Článek

Začínala coby dítě ve filmech jako například Kočičí princ, Ať žijí duchové či Nechci nic slyšet. V dospělosti ji znáte stoprocentně z filmů Jak básníci neztrácejí naději, Jak básníci čekají na zázrak, ze seriálu Ulice, Slunečná a dalších titulů. K tomu Tereza Brodská loni vydala knížku Moje máma Jana Brejchová, v níž svýma očima zachycuje životní příběh slavné české herečky a své maminky.

Navíc je Tereza Brodská dáma každým coulem, miluje ležérní eleganci, její šatník je plný nadčasových kousků, které vám mohou sloužit roky a uplatní se při různých příležitostech. A pozor, je to velká milovnice šál, šátků a plédů, jimiž „vytuní“ téměř každý svůj outfit a díky kterým mohou základní kousky vypadat pokaždé jinak. Nahlédněte s námi do jejího šatníku a zkuste se inspirovat!

Ležérně elegantní

Foto: Profimedia.cz

Takto to herečce slušelo na autogramiádě knihy Moje máma Jana Brejchová.Foto: Profimedia.cz

Střihově volné šaty v teplých přírodních barvách, k tomu lehký černý kabátek a pohodlné, ale zároveň i elegantní hnědé boty. Tak Tereza Brodská vyrazila na autogramiádu své nové knihy.

Model zvolila naprosto skvěle. Potřebovala pohodlí, protože autogramiáda nebývá záležitostí pár minut, ale také potřebovala vypadat šik. A to je přesně to, co střihově volnější šaty a pohodlné boty zajistí. Tohle je jednoduše dokonalý outfit do práce, ale klidně i na večeři nebo na rande.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, 799 Kč, Usha (prodává Zalando), 2225 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabát Botovo, 2159 Kč, Gabor (prodává eobuv.cz), 2109 Kč.Foto: Archiv firem

Hlavně pohodlně

Foto: Profimedia.cz

V opravdu pohodlném outfitu vyrazila Brodská na stý díl seriálu Slunečná.Foto: Profimedia.cz

Tohle je dva roky stará fotka, ale rozhodně v podobném modelu neuděláte ostudu ani dnes. Džíny jsou jednoduše klasika, která se nikdy neomrzí, a pro kardigany platí to samé.

Navíc Tereza Brodská je velká milovnice všech možných šál a šálek, které šikovně využívá jako módní doplněk. Jak šála dokáže pozvednout vcelku jednoduchý model, je tady vidět na první dobrou. Do současných dní, kdy vlastně není ani teplo, ani zima, je tato kombinace ideální. Do práce, na pochůzky ve městě, na nákup i pískoviště s dětmi – prostě univerzální kousek, který skutečně unosíte.

Foto: Archiv firem

Zleva: Object (prodává About You), 1470 Kč, H&M, 499 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lauren Ralph Lauren (prodává Answear), 2099 Kč, Lauren Ralph Lauren (prodává eobuv.cz), 3829 Kč.Foto: Archiv firem

Ve veselých barvách

Foto: Profimedia.cz

I milovnice tlumených barev se umí trochu odvázat.Foto: Profimedia.cz

Je pravda, že ve svém šatníku dává Brodská přednost spíš tlumeným a ne příliš výrazným barvám, ale občas udělá výjimku. Třeba jako v roce 2018, když na tiskovou konferenci České televize vyrazila v zářivém kabátku a krásně zelené šále. Tuto kombinaci pak dokonale vyvážila jednoduchými černými kalhotami a slušivými černými polobotkami.

Uznejte, že elegantní herečka byla, ale zároveň ji barvy dokonale rozsvítily. A i když je to pět let starý outfit, zabodovat se v něm dá stále!

Foto: Archiv firem

Zleva: United Colors of Benneton (prodává About You), 3099 Kč, Lindex, 499 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Paul Green (prodává Zalando), 3910 Kč, Reserved, 699 Kč.Foto: Archiv firem

Za princeznu

Foto: Profimedia.cz

Když se jde na party, chce to klasiku, ale i barvy. A Brodská to moc dobře ví.Foto: Profimedia.cz

Malé černé, to je klasika, která by neměla v šatníku chybět. Na slavnostnější party, do divadla, na koncert – všude tam je unosíte. Navíc je to nadčasová záležitost, takže investice do nich se vám rozhodně vyplatí, z módy určitě nevyjdou.

Pak už stačí si jen pohrát s doplňky, tak jako to udělala Brodská výrazně růžovým plédem a stejně barevnou mini kabelkou. A krásný outfit na slavnostní událost je na světě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Trendyol (prodává Zalando), 1644 Kč, Mango, 1599 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Beliamo, 359 Kč, Furla (prodává eobuv.cz), 5432 Kč.Foto: Archiv firem

Další ženou, která roky nemění svou image a i v módě si drží svůj styl, je Kateřina Brožová. A i ona stojí za inspiraci. Móda podle Kateřiny Brožové: Vsaďte na odvážné zvířecí vzory i nesmrtelnou klasiku

Reklama

Načítám