Hlavní obsah

Padesát? No a co! Oslavenkyně Heidi Klum se cítí na pětadvacet. Poznáte ji na fotce z dětství?

Foto: Gareth CattermoleamfAR - GettyImages.com

Foto: Gareth CattermoleamfAR - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z nejúspěšnějších německých modelek čeká pořádná oslava. Heidi Klum má totiž 1. června narozeniny, a to rovnou padesáté. Jak se dostala k modelingu, proč nemá problém s nahotou a v čem je její třetí manželství jiné než ta předchozí?

Článek

Supermodelka našla štěstí po boku mladšího partnera, zpěváka skupiny Tokio Hotel (nejslavnější je jejich hit Durch den Monsun), Toma Kaulitze. Pár od sebe dělí šestnáct let, Heidi Klum ale se smíchem tvrdí, že má rozhodně víc energie než její manžel. Jak se tahle kráska dostala tam, kde je dnes?

K modelingu ji přivedla kamarádka

Počátkem modelingové kariéry Heidi Klum byl moment, kdy ji její kamarádka přiměla vyplnit přihlášku do soutěže Modelka roku 1992. O lukrativní kontrakt bojovaly tisíce uchazeček, vítězkou se ale tehdy stala devatenáctiletá Heidi, která právě dokončila střední školu. Poté měla v plánu studovat oděvní design, po modelce ale byla taková poptávka, že školu nechala a odletěla za prací do New Yorku. Ve svých dvaceti letech se dostala na titulky módních magazínů a v roce 1998 se objevila na obálce prestižního vydání Sports Illustrated, které z ní udělalo mezinárodní hvězdu. Když se pak spojila se značkou oblíbeného spodního prádla Victoria’s Secret, byl její úspěch zpečetěn.

Foto: Profimedia.cz

Pětadvacetiletá Heidi Klum hrdě pózuje se svou titulkou Sports IllustratedFoto: Profimedia.cz

Druhý job má před kamerou

Ačkoli se jí v modelingu velmi dařilo, podnikavá Heidi Klum se brzy pustila do dalších aktivit. Koketovala s herectvím a mihla se v několika filmech a seriálech, nakonec se ale našla v moderování, které dokázala skvěle propojit se světem, jenž zná profesně nejlépe - tím módním.

V roce 2004 se stala moderátorkou a výkonnou producentkou pořadu Project Runway, který hledá nové talentované návrháře. Show byla natolik úspěšná, že se dočkala šestnácti sérií a vysílala se až do roku 2018. A skvělá v ní byla i Heidi Klum, která za svůj výkon získala cenu Emmy. Před třemi lety na úspěch pořadu navázala a návrháře spolu s Timem Gunnem testuje v show Making the cut. Od roku 2006 také moderuje soutěž Německo hledá topmodelku (s oblíbeným konceptem přišla modelka Tyra Banks), která běží dodnes, a porotcuje také v pořadu Amerika má talent.

Modelka se označuje za nudistku

Klum strávila spoustu let v prádle a plavkách, problém ale nemá ani se samotnou nahotou. A to jak před fotoaparátem, tak i v soukromí – paparazzi ji nahoře bez vyfotili nesčetněkrát. Heidi Klum to ale nijak neřeší. V rozhovoru pro Ocean View se označila za nudistku a prohlásila: „Vyrůstala jsem velmi svobodně. Neskrývám se ani se ve svém těle necítím nejistá. Stejně jako miluji nošení krásného prádla a oblečení, mám ráda i to, když ho moc není. Měla jsem rodiče, kteří se přede mnou nikdy neschovávali, a když jsme šli na pláž, moje máma se opalovala nahoře bez.“

Foto: Profimedia.cz

Nahota pro ni není sprostým slovem a velkou roli v tom prý hraje způsob, jakým byla modelka vychovávánaFoto: Profimedia.cz

Flavio Briatore utekl, nahradil ho Seal

Heidi Klum je potřetí vdaná. Jejím prvním manželem se stal v roce 1997 kadeřník Ric Pipino, se kterým žila pět let. Rok poté začala randit s italským multimilionářem Flaviem Briatorem, který byl o více než dvě dekády starší (jejich společnou fotku najdete dole ve fotogalerii). Jakmile ale vyšlo najevo, že je s ním těhotná, podnikatel vzal do zaječích.

Modelka dlouho sama nezůstala. Zamilovala se do zpěváka Seala, který přijal fakt, že je Heidi těhotná, a dokonce s ní byl u porodu a držel ji za ruku. Po svatbě pak modelčinu dceru Leni přijal za svou a formálně ji adoptoval. A brzy se jejich rodina rozrostla. Pár, který několikrát obnovil svůj manželský slib, má společně syny Henryho, Johana a dceru Lou. Nejstarší Leni je dnes devatenáct let a věnuje se rovněž modelingu, nejmladší Lou třináct.

Když ale byly Lou tři roky, pár nečekaně ohlásil rozchod. A ačkoli spolu dnes rodiče vychází skvěle, tehdy to u nich vřelo. Modelka prohlásila, že Seal je někdy až příliš temperamentní, on jí zase vyčetl, že mu byla nevěrná se svým bodyguardem.

Do třetice všeho dobrého

Potřetí řekla modelka ano zpěvákovi Tomu Kaulitzovi. Když svůj vztah oficiálně potvrdili, spousta lidí jim dávala pár měsíců. Po roce randění se nicméně zasnoubili a o dva měsíce později už se vzali. Manželé jsou čtvrtým rokem, stále ale působí velmi zamilovaně a pějí jeden na druhého ódy. „Je naprosto úžasný. Možná si tak rozumíme proto, že je také Němec. Jsem s ním opravdu šťastná. Poprvé mám partnera, se kterým mohu o všem diskutovat a který se mnou sdílí všední povinnosti. Dříve jsem bývala na všechno sama,“ řekla Heidi Klum v rozhovoru pro magazín People.

Foto: Profimedia.cz

Komentáře netřebaFoto: Profimedia.cz

Narozeninová party bude

Tom Kaulitz bude také tím, kdo pro modelku uspořádá pořádnou narozeninovou party. V rozhovoru pro Entertainment Tonight Heidi Klum se smíchem řekla: „Oslavu jsem hodila na manžela. Protože jsem to vždycky já, kdo musí plánovat party pro čtyři děti i mého muže. Dělávám velké oslavy, kdy pozvu všechny přátele, a teď jsem řekla: Víš co? Je mi padesát, zlato, tuhle party uspořádáš ty. Těším se!“

Padesát? Heidi se cítí na pětadvacet

A jaké má modelka pocity z padesátých narozenin? Pro Heidi Klum je to prý jen číslo, kterým se nenechává rozhodit: „Upřímně, necítím se na padesát. Teda ano, někdy se podívám do zrcadla a řeknu si - no jo, je mi padesát, ale jinak se cítím na pětadvacet. Mám spoustu energie. Mému manželovi je třiatřicet a mám jí víc než on. Takže narozeniny pro mě nic nemění,“ řekla modelka s tím, že i nadále bude dělat to, co má ráda. Užívat si života, trávit čas se svou rodinou a cestovat.

Načítám