Hlavní obsah

Simona Stašová nestárne! Jejím elixírem mládí je humor a rybí tuk

Foto: Marek Patek / CNC / Profimedia.cz, Profimedia.cz

Foto: Marek Patek / CNC / Profimedia.cz, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahle herečka nestárne, ale zraje jako víno. Velký podíl na tom má genetika – stačí se podívat, jak vypadá její maminka Jiřina Bohdalová ve svých 92 letech. I Simona Stašová má své fígle, jak vypadat skvěle.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Včera oslavila Simona Stašová své 69. narozeniny. S energií dračice, záplavou zrzavých vlasů, typickým nakřáplým hlasem a neutuchajícím optimismem by jí tenhle věk hádal jen málokdo. Přitom se nedá říct, že by za tím byly nějaké složité kosmetické zásahy. Naopak!

Líčit se začala až po třicítce

Když někdo vypadá takhle skvěle, snaží se z něj okolí vytáhnout, jak to dělá. Simony Stašové se na to ptalo už hodně lidí a je o ní známo, že to s kosmetickou péčí nijak nepřehání. Sama říká, že velkou měrou jde o genetickou dispozici, podobně je to prý i se smyslem pro humor.

Kvůli kondici cvičí celý život dvacet minut denně stejnou sestavu, kterou jí kdysi ve škole ukázala učitelka. Zaměřuje se hlavně na břišní svaly, pružnost těla a ohebnost kloubů. Ty podporuje i dlouholetým užíváním rybího tuku.

Na pleť používá anti-age krémy, ale s líčením to nijak nepřehání – říká, že jí bohatě stačí líčení, které potřebuje pracovně. Přiznává, že o svou pleť se začala zajímat až po třicítce. Popudem k tomu byla Jiřina Jirásková. S vtipem sobě vlastním jí kdysi řekla, že by se jako herečka měla začít líčit a nechodit tak, jak by ona nešla ani s košem. Líčit se sice začala, ale dodnes říká: „Abych vypadala takhle, potřebuju k tomu lidi.“

Zásadněji se své pleti věnuje až od padesátky, kdy začala chodit zhruba každých čtrnáct dní na kosmetiku. O plastických operacích nebo botoxu dlouho mluvila jako o něčem, čemu se chce co nejdéle vyhnout. Jestli nějaké procedury podstoupila, rozhodně se s tím nesvěřuje veřejnosti, nechává si to pro sebe.

Zrzavé vlasy jí sluší

Pro Simonu Stašovou je charakteristická její bohatá zrzavá hříva, bez ní si ji dnes snad ani nedovedeme představit. Přitom se obarvila kvůli roli a relativně nedávno! Málokdo ví, že se jako zrzka narodila, ale pak se jí vlasy zbarvily do medové blond. Rusovláskou se stala kvůli roli v seriálu Místo nahoře (2004), přál si to režisér Karel Smyczek. I když to zprvu brala jen jako dočasnou změnu, zůstala u ní.

Na mnohé působí jako noblesní dáma s italskou elegancí. Ona sama o svém vzhledu často vtipkuje a říká, že to, jak vypadá, určitě není její hlavní předností. Přesto je pro mnohé ženy vzor a nemůže si stěžovat ani na nezájem mužů.

Načítám