Hlavní obsah

Redakční test anti-age krémů: od drogerie až po luxusní značky

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naše redakce je omlazena. Testovaly jsme totiž několik anti-age krémů – a některé slibují doslova zázraky. Dokázaly to? Otestovaly jsme produkty za stovku i za 17 tisíc a výsledky nás překvapily.

Článek

Anti-age krém je od určitého věku nezbytná součást péče. Klíčové je tonikum, pak sérum a celou skincare rutinu uzavřete vhodným krémem. Denní krémy bývají méně hutné (pokud se nejedná o péči pro velmi suchou pleť), rychleji se vstřebávají a představují skvělý podklad pod make-up. Naopak přípravky určené na noc mají hutnější texturu, aby pokožku během spánku vyživily a zregenerovaly. Jaké krémy proti vráskám jsme testovaly v redakci a jaké jsou naše dojmy?

Ziaja

Redaktorka Pavla: Denní liftingový krém mě zaujal hned od začátku – na obalu bylo uvedeno anti-age a 40+. Mám vždy lepší pocit, když je kosmetika cílená podle věku, když vím, že se jedná o vhodný krém pro mou věkovou kategorii! A také se mi hned na začátku líbilo, že má SPF, protože v září ještě dost svítí sluníčko a já jsem krém testovala poctivě celý měsíc.

Zda mě zbavil nějakých vrásek? To bohužel nemohu posoudit, protože jde většinou o dlouhodobý proces. Ale určitě ho doporučuji nyní na podzim všem, kdo mají pocit, že je jejich pleť po létě dehydrovaná. Krém je trochu hutnější, ale krásně se do pokožky vpíjí. Jeho vůně je příjemná a nijak zvlášť vtíravá. Když jsem viděla cenu, nechtělo se mi tomu věřit, protože jde o opravdu skvělý produkt.

Foto: Archiv firmy

Vypínací denní krém proti vráskám Ziaja Lifting solution 40+, 159 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

For Life & Madaga

Editorka Barbora: Mám suchou, citlivou, stárnoucí pleť s růžovkou a jen tak něco nesnese, ale tenhle krém ji nijak nepodráždil. Naopak – pokožka byla dobře hydratovaná, pěkně vypnutá a rozzářená, a přitom ji to nijak nezatížilo.

Dávkování je šikovné. Krém se krásně roztírá a má velice jemnou texturu. Po nanesení není ani mastný, ani lepkavý, rychle se vstřebává a zanechává na obličeji příjemný pocit. Dobře fungoval i jako podklad pod BB krém – nedělal žádné problémy. A nedostatek? Pro mě osobně je to vůně. Krém je lehce parfémovaný, což by mi nijak zásadně nevadilo, ale vůně je pro mě zvláštní a rušivá.

Foto: Archiv firmy

Denní i noční krém se sfingolipidy a vitaminem E pro suchou a zralou pleť For Life & Madaga, 559 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Le Chaton

Šéfredaktorka Monika: S kosmetikou této značky jsem se setkala poprvé a jsem nadšená. Nejen z naprosto komfortního dávkování krému, což byla také moje premiéra, ale hlavně ze struktury krému, který je lehoučký, lehce se vstřebává a absolutně mě nedráždí. To je u mě často problém, protože mám hodně citlivou pleť, která mě po novém krému často svědí nebo červená.

Značka pracuje s vlastní originální recepturou, jejímž základem jsou složky kozího mléka doplněné surovinami mořského původu a rostlinnými extrakty. A možná je tato kombinace vhodná i pro problematickou pleť, jakou mám já.

Foto: Archiv firmy

Denní krém proti vráskám vhodný i pro citlivou pleť Le Chaton, 679 Kč (50 g)Foto: Archiv firmy

Essenté

Redaktorka Renata: Krém je určený pro zpevnění povadlé pleti a pro vyhlazení vrásek. Používala jsem ho poctivě každý den, vyhovoval mi a pokožka je po něm opravdu vláčná a vypadá lépe. Pomohl mi vylepšit vzhled míst, která mám sušší, a měla jsem pocit, že je obličej skutečně hladší. I tenkých vrásek je méně – nebo prostě nejsou tak vidět. Je to možná díky speciálním peptidům ve složení, které redukují intenzitu kontrakcí mimických svalů - takže je to něco jako minibotox!

Krém má pumpičku, a tím pádem se velmi snadno dávkuje: Stačí ho opravdu maličko, jen jedno zmáčknutí. Je vláčný, hebký, nemastí, voní opravdu jemně a příjemně. Hezky se roztírá a dobře vsakuje – pokožka se po něm neleskne.

Foto: Archiv firmy

Aktivní liftingový krém Essenté pro zralou pleť s povadlými konturami, 1030 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Ahava

Produkční Markéta: Jakožto majitelka citlivé smíšené pleti se sklony k ekzému jsem na krémy velmi vybíravá. Mám raději hutnější konzistence než gelové krémy, abych měla pocit větší hydratace. A tento produkt má pro mě naprosto ideální texturu, krásně hydratuje – a bez pocitu mastnoty. Moje pleť na něj reagovala bez problémů!

Obsahuje komplex minerálů z Mrtvého moře, které pokožku vylepšují a zbavují ji různých neduhů. Celkově posiluje, vyhlazuje a udržuje její bariéru silnou, což je přesně to, co citlivá pleť vyžaduje. Jediné, čeho nejsem fanoušek, je vůně.

Foto: Archiv firmy

Noční regenerační krém Ahava, 1099 Kč, prodává AurioFoto: Archiv firmy

Sisley

Redaktorka Lucie M.: Dostala jsem příležitost vyzkoušet tento prémiový krém od známé značky. Díky svému složení umí v pleti nastartovat procesy regenerace, které s věkem ubývají, a tak dodat pleti každý večer dávku „elixíru mládí“. Jedná se o noční protivráskovou péči a musím uznat: Krém je velmi, velmi příjemný. Má jemnou nevtíravou bylinkovo-květinovou vůni, která mi vyhovuje - mám ráda, když něco voní! Textura je zrovna tak příjemná a dobře se vstřebá, takže nemáte pocit mastnoty, ale zároveň velmi dlouho cítíte, že je pokožka vyživená.

Je mi jasné, že vzhledem k ceně bude leckdo očekávat zázraky, ale pořád je to jen a pouze krém a ani takový nedokáže vrásky vymazat přes noc. Nicméně pokožku rozhodně vylepšil. Zmizely mi suché šupinky kolem nosu, které se mi dělávaly, a tak nějak celkově je moje pleť jasnější, zářivější, jakoby šťavnatější a v podstatě dokonalá, spokojená a nemusím řešit žádné její nedostatky. Jestli jste za tohle ochotné zaplatit tak vysokou částku, je ale samozřejmě už jen na vás.

Foto: Archiv firmy

Omlazující noční péče Sisley Supremÿa At Night, 17 515 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Načítám