Hlavní obsah

StarDance na vlnách dojetí a chvály: Loučení ve velkém stylu a terapie tancem. A přišel i bílý tesák

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po osmém soutěžním večeru populární podívané StarDance budou možná nedělní bábovky slané: fanynky a fanoušci cukráře Josefa Maršálka budou plakat do těsta, protože jejich oblíbenec vypadl. A to v kole, kdy opravdu tančil!

Článek

Na konci každého tanečního večera si mnozí přejí, aby se vůbec nevyřazovalo. Jenže pravidla jsou pravidla. Tentokrát musela odejít nepřehlédnutelná osobnost: sympatický cukrář Josef Maršálek. Ačkoliv po jeho vyřazení volali mnozí už od začátku, až dosud ho fanoušci v soutěži udrželi. Jenže tentokrát nepřišlo tolik hlasů, aby to stačilo na postup…

Marek Eben spolu s Terezou Kostkovou hned v úvodu zopakovali, že ve StarDance už všem občas hrabe, protože soutěž je velmi psychicky a fyzicky náročná. A i tento díl ukázal, že je to pravda.

Velký cukrář opustil drobotinu s úsměvem

Josef Maršálek musel StarDance opustit zrovna ve chvíli, kdy předvedl opravdu povedená čísla – a dokonce podle poroty tančil! Jak řekl Marek Eben: „Z osmého kola už Josef nevypadl jako cukrář, ale jako tanečník.“

A stejně jako vše i toto provedl slavný cukrář ve velkém stylu. Kolegy i fanoušky v sále i u obrazovek oslovil „drobotino“ a v rozlučkové řeči poděkoval své taneční partnerce Adrianě Maškové i své rodině, vzpomínal, jak se mu do soutěže nechtělo a dlouho se rozmýšlel. Ale dnes nelituje, protože potkal spoustu skvělých lidí a získal tak „novou rodinu“. A také dodal moudrý a maličko peprný vzkaz divákům v tom smyslu, že život je strašně krátký, proto nemá cenu zaobírat se nepodstatnými věcmi a maličkostmi…

Dostalo se mu i závěrečné klasické zvedačky. Aby byla bezpečná pro něj i pro ty, kdo ho nesou, přizvali moderátoři na pomoc také porotu a pár siláků z publika. A robustní, vždy usměvavý tanečník si tuto poctu evidentně velmi užil.

Foto: Profimedia.cz

Nešlo si nevšimnout, že Josef Maršálek udělal v tanci velké pokroky a díky své slunné povaze se stal členem rodiny všech, kdo v soutěži vystupují nebo ji chystají. A bude jim moc chybět. A jistě i to, co jim pravidelně pekl a nosil Foto: Profimedia.cz

Bílý tesák, hever a krize u Adamczyků

Hned v úvodu večera narazil Marek Eben na téma, které od vyloučení Marka Adamczyka ze soutěže koluje mezi diváky a fanoušky: Jedná se o údajný rozkol mezi manželi Adamczykovými. Moderátor sice tvrdil, že se nic takového neděje, ale prázdná židle s hercovým jménem svědčila o opaku… Vše se nakonec v dobré obrátilo, manžel samozřejmě dorazil a svou ženu podpořil. A v druhém kole jako by se mu při jejím emotivním vystoupení dokonce leskly oči dojetím.

Marek Eben soutěžící i diváky elegantně provázel večerem a byl přitom vtipný jako vždy. Třeba když když prohlásil, že Vavřince Hradilka za jeho pravidelné a propracované zvedačky překřtili v šatně na „hever“. Nebo když Zdeňka Chlopčíka nazval bílým tesákem ve chvíli, kdy soutěžícím věnoval svůj velký zářivý úsměv…

Foto: Profimedia.cz

Ke StarDance patří moderátorská dvojice Tereza Kostková a Marek Eben. Diváci jsou zvyklí, že to Tereze vždy sluší – a ani tentokrát nezklamalaFoto: Profimedia.cz

Večer plný nejvyšších hodnocení, tedy desítek

Odborná porota StarDance byla letos i v minulých ročnících občas kritizována za přísnost a za to, že od amatérů vyžaduje profi výkony. Ovšem za osmý večer jí nikdo nic takového vyčítat nemůže. Odborníci sice na chyby upozorňovali, nicméně také chválili a oceňovali pokroky. A padlo opravdu hodně desítek! A asi to nebylo ani tím, že místo nemocné Tatiany Drexler usedl na místo uprostřed poroty tanečník a choreograf Václav Kuneš.

V první části večera získali dvě desítky Darija Pavlovičová a Dominik Vodička za svůj slowfox. A porota nešetřila chválou ani u ostatních soutěžících. Vavřinec Hradilek s partnerkou předvedli parádní zvedačky – Richard Genzer se jednu z nich chce dokonce naučit, protože ji prý ještě nikdy neviděl!

Ivě Kubelkové pochválila porota choreografii s příběhem: tančící moderátorka byla za zvuků hudby z filmu Růžový panter velice elegantně okradena o krásně stylizované růžové šperky.

A Josífek, jak populárního cukráře oslovoval Zdeněk Chlopčík, si opět vyslechl ódu na to, jaký celkový dojem jeho vystoupení má, přestože tam chybí tanec…

Moderní tanec nadchl porotu i soutěžící

Jestli se v první polovině večera docela chválilo, druhá se nesla jednoznačně na vlnách dojetí a nadšení. Moderní tanec byl velký zážitek nejen pro samotné tanečníky, ale evidentně i pro porotu. Všichni se shodli, že bosky, v teplácích a bez přesně daných kroků jednotlivých tanců si tohle číslo maximálně užili, dokonce padlo i označení „terapie tancem“.

Eva Adamczyková, která tančila na píseň Andělská od Zuzany Navarové, dojala svou vzpomínkou na rodiče a na lidi, o které přišla. Od poroty si odnesla tři desítky a svěřila se, že je pro ni tanec emočně silnější zážitek než závodění. A dodala, že hned druhý den ráno odjíždí do Krkonoš užít si sníh…

Iva Kubelková chtěla tancem vyjádřit, jak důležité je spojenectví lidí a jejich snaha si věřit a pomáhat, což je podle ní zásadní si připomenout právě o adventu. Za poselství i provedení dostala tři devítky.

Josef Maršálek jako vždy ovládl parket, když tancem zavzpomínal na svůj dvouletý pobyt v Indii. A bylo to poprvé, kdy se porota shodla, že tentokrát opravdu tančil. A dostal tři osmičky.

Vavřinec Hradilek byl obklopen pěti tanečnicemi a dostal velkou pochvalu nejen za kondičku, ale především za to, jak si tanec užil, jak se do něj položil a jak ho to baví.

Dariju Pavlovičovou ocenil Zdeněk Chlopčík lakonicky: Jste nádherná a moc se mi líbíte. Ostatní členové poroty se přidali a výsledné ohodnocení tomu odpovídalo – dvě desítky a devítka.

Po emocemi a dobrým hodnocením nabitém večeru muselo dojít na hlasování a sčítání bodů… A jak to dopadlo, už všichni víme.

Načítám