Hlavní obsah

Velká a povadlá prsa Ivetu trápila. Po jejich zmenšení se cítí skvěle i bez podprsenky

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Iveta (35) o úpravě poprsí dlouho snila. Díky váhovým výkyvům měla sice velká, ale povadlá prsa. Po jejich zmenšení a modelaci má zpět své sebevědomí a za prsa se už nestydí, a to ani před partnerem, ani sama před sebou.

Článek

Těhotenství, hormonální změny i přibírání a shazování kil se do Ivetina dekoltu viditelně propsaly. Prsa měla nejen velká, ale především povislá. Sama sobě se přestávala líbit a také sport, který je jejím velkým koníčkem, se neobešel bez omezení. Běhání musela úplně vynechat. Přála si vrátit svým prsům pevnost a hezký tvar, aby se za ně ve svém mladém věku nemusela stydět.

Nová prsa jako dárek

Z primáře Medicom Clinic v Praze MUDr. Pavla Horyny, na kterého se obrátila, měla od prvního setkání velice dobrý pocit. „Vše mi trpělivě vysvětlil a já se už jen těšila na svá nová prsa, která budou držet přesně tam, kde mají,“ podotkla Iveta.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Díky konzultaci z Ivety spadly veškeré obavyFoto: Archiv MEDICOM clinic

U klientky po porodu, hormonálních změnách a kojení došlo k poklesu prsou, na kterém se podílela i jejich váha. U paní Ivety jsme tedy provedli zpevnění prsou modelací současně s menší redukcí jejich objemu. Zákrokem se podařilo anatomicky výrazně vpáčený hrudník učinit méně výrazným. Hojení a pooperační průběh byl v naprostém pořádku a profit zákroku je pro klientku veliký,“ vysvětluje plastický chirurg Pavel Horyna.

Termín operace dokonce vyšel blízko jejích pětatřicátých narozenin. Splněné tajné přání se stalo dárkem, který nadělila sama sobě.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Před a po operaci. Modelace a zmenšení prsou navrátily Ivetě zpět sebevědomíFoto: Archiv MEDICOM clinic

Před samotným zákrokem byla Iveta lehce nervózní. Obávala se bolesti, jak se budou hojit jizvy a jak dlouho bude trvat rekonvalescence. Nakonec byla mile překvapená, že až na mírnou bolest se po probuzení cítila dobře. „Připadala jsem si jako v hotelu. Sestřičky byly úžasné, prostředí příjemné, a dokonce mě potěšilo i chutné jídlo,“ pochvalovala si.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Rozdíl je velmi patrný. I díky tomu by se mělo Ivetě lépe sportovatFoto: Archiv MEDICOM clinic

Nejhorší bylo spaní na zádech

Samotná rekonvalescence probíhala bez komplikací. Dopřála si 14 dnů klidového režimu, pak se mohla vrátila do práce. I nadále co nejvíc odpočívala, ani nezvedala těžké věci. Po necelých 8 týdnech už Iveta neměla téměř žádná omezení. Jediné nepříjemné během hojení pro ni bylo spaní na zádech, ale vydržela. Když svá nová prsa uviděla, byla moc spokojená od prvního okamžiku. Můžu chodit bez podprsenky a i v plavkách vypadají opravdu pěkně, nikde nic nevisí,“ raduje se. Iveta inspirovala dokonce i svou sestru, která začala o zmenšení rovněž uvažovat.

Kdy uvažovat o zmenšení a modelaci prsou?

„Redukce prsou v kombinaci s jejich modelací vyhledávají převážně ženy, kterým nadměrná velikost způsobuje i výrazné zdravotní komplikace, jako jsou problémy s páteří, bolesti zad a dále diskomfort např. při sportu. Po zákroku dochází k výrazné úlevě, jak po zdravotní stránce, tak se mnohdy i pozitivně podepíše na psychice klientky,“ radí MUDr. Petros Christodoulou, emeritní primář, Klinika plastické chirurgie - Nemocnice na Bulovce.

Poznámka redakce: Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Načítám