Hlavní obsah

Prsa snů? Víme, jak na to! Triky, které vám opticky zvětší dekolt

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Toužíte po plném dekoltu, ovšem jaksi nemáte čím disponovat? Poradíme vám pár zaručených a jednoduchých triků, jak opticky vytvořit kyprý a oblý hrudník bez návštěvy plastické chirurgie.

Článek

Plný, souměrný a svůdný dekolt je snem mnoha žen, kterým příroda nadělila chlapeckou postavu, drobný hrudník nebo jen prostě malá prsa. Jenže ne vždy je plastická chirurgie třeba. Než vysypete své úspory lékařům, přečtěte si následující tipy, jak poprsí opticky zvětšit, aniž by se vás kdokoliv dotkl skalpelem.

Padnoucí podprsenka je základ

Není divu, že začínáme prádlem – je to nejdůležitější bod. A i když máte pocit, že je to snad samozřejmost, stále mnoho žen neví, po jaké podprsence sáhnout. „Ano, pro optické zvětšení poprsí často stačí vybrat jen vhodnou velikost podprsenky. Obvykle je potřeba zvolit pevnější velikost obvodu podprsenky a o něco zvětšit velikost košíčku,“ radí nám odbornice na spodní prádlo Karolina Tomascová z obchodu Správná podprsenka. Samozřejmě dodává, že pokud si nejste jisté, je určitě vhodné se poradit s prodavačkou.

Také se dost často stává, že si ženy v mylném přesvědčení vybírají podprsenky o něco menší, než je jejich skutečná velikost. Výsledkem má být plný dekolt – ovšem ve skutečnosti prsa z prádla napůl vykukují, ramínka se zařezávají do ramen a kýžený efekt se nedostaví. Proto je opravdu důležité poslouchat rady profesionála.

„Opticky ňadra pomůže zvětšit vhodný střih podprsenky, ideálně tipu plunge, který má nízký střed a prsa dá více k sobě a do výstřihu. Pro ženy s menší velikostí poprsí se hodí podprsenky s lehkou push-up výztuží, které přidají na objemu a také posouvají prsa více k sobě, takže dekolt je opticky plnější,“ dodává Karolina Tomascová, a pokud ji poslechnete, skvělý základ na pěkná, sexy a souměrná prsa máte hotový.

Foto: archiv firem

Podprsenky by vám měly dokonale padnout. Myslete na to při zkoušení a nebojte se konzultovat s personálem. Nikdo jiný než vy to prádlo nosit nebude. Na foto (zleva): bílá push-up podprsenka Olga, Astratex, 539 Kč, krajková podprsenka s push-up efektem Wow, Lindex, 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

„Pušapky“ dokážou zázraky. Vysněný plný dekolt s podprsenkou tohoto střihu docílíte velmi snadno. Na foto (zleva): červená plunge podprsenka Glamour Lace Red, Gossard, 1549 Kč, podprsenka se zdobením v dekoltu Dame De Paris, Push up Maple, Marlies Dekkers, 2290 KčFoto: archiv firem

Správně zvolené topy

Prádlo máme vybrané, nyní přichází čas otevřít šatní skříň a zaměřit se na topy, halenky a jiné svršky, které vám drobná prsa promění k nepoznání. „Obecně platí, že k pomyslnému zvětšení objemu se hodí nabírané topy, metalické materiály nebo jakékoliv zdobení v oblasti výstřihu, ať už se jedná o štrasové ozdoby, kanýrky, nebo jiné aplikace,“ vysvětluje stylistka Šárka Štursová z webu Outfitmania.

A jak doladit celý outfit? „Aby celkově prsa vynikla a bylo vám přidáno pouze v horních partiích, je dobré zbytek oblečení nechat v čistých liniích,“ doplňuje Šárka Štursová. Dále stylistka doporučuje zvýraznit pas páskem, nebo topy zastrčit do kalhot či sukní. Nic nezkazíte jednoduchými slim džínami, pouzdrovou sukní nebo šortkami – hlavně v jednoduchých barvách bez potisků. Jestli k sukni nebo kalhotám obujete vysoké podpatky, máte vyhráno. Ovšem nezapomeňte, že vše k sobě musí ladit a chcete vypadat svůdně, a ne lacině.

Foto: archiv firem

Ať už sáhnete po topu, který má v oblasti hrudníku kanýry, krajku, nebo štrasové kamínky, chybu rozhodně neuděláte. Zajímavé detaily vždy dekolt zvýrazní a umějí přitáhnout pozornost. Na foto (zleva): top s tropickým vzorem Mango, 599 Kč, tílko s krajkou a štrasovými kamínky Zara, 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Pokud se na tílko necítíte, volte halenky a trička se zajímavým zdobením. Třásně nebo vyšívání opticky přidají přesně tam, kde potřebujete. Na foto (zleva): boho halenka F&F, 549 Kč, tričko s třásněmi Lindex, 799 KčFoto: archiv firem

Kosmetická podpora

Jestli jste si už někdy na slunci spálily dekolt, asi dobře víte, jak je v této oblasti pokožka citlivá. Má tendenci se více vysušovat, protože není na rozdíl od kůže na obličeji zásobena tolika živinami. Není nic ošklivějšího než výstřih, o který se nepečuje! Ve výsledku tak můžete u žen vidět suchou kůži nebo strie – a to je přesně to, co nechcete.

Proto je třeba prsům dodávat pravidelnou automasáž (kterou můžete spojit se samovyšetřením) v kombinaci s aplikacemi podpůrných gelů, krémů nebo sér, kterých je v současnosti na trhu nespočet. Oleje dokážou téměř vyzmizíkovat tenké strie, séra zase vypnout kůži. Kypřejšímu výstřihu pomůže i pravidelné cvičení nebo plavání, které posiluje prsní svaly.

Zkrátka je jen na vás, jakou podpůrnou variantu pro svůj plný dekolt si vyberete, je ovšem důležité, abyste svým ňadrům věnovaly náležitou a pravidelnou pozornost. Protože jedině pak se může dostavit kýžený výsledek a prsa budou vypadat zdravě a opticky větší.

Foto: archiv firem

Omlazující a zpevňující krémy jsou pro sexy dekolt nezbytností. Když péči nezanedbáte, bude váš výstřih působit mladě i v pokročilejším věku. Na foto (zleva): krém na krk a dekolt Erborian, Marionnaud, 1599 Kč, vyhlazující a zpevňující péče na dekolt Clarins, 1599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

I s nižším rozpočtem si můžete dovolit kvalitní péči. Olej vypne pokožku a zmírňuje viditelnost strií, krém na tzv. push-up efekt dá zas prsům podporu. Na foto (zleva): anti-age sérum Le Petit Olivier, Demdaco, 430 Kč, zpevňující péče na dekolt Push-up, Dermacol, 199 KčFoto: archiv firem

Máte nějaký vlastní trik, který vám vykouzlí sexy a plný dekolt?

Reklama

Související témata:

Načítám