Hlavní obsah

Kateřina (32) podstoupila zmenšení prsů a sebevědomí má zpět

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Mít hezká prsa byl Kateřinin sen už od puberty. Vždycky je měla velká. Bohužel po dvou těhotenstvích a téměř třech letech kojení se jejich velikost měnila, prsa ztratila tvar a kůže na nich nehezky visela. Byl nejvyšší čas s tím něco udělat.

Článek

Kateřina (32) se rozhodla přestat stavět zájmy všech ostatních před svoje a začala myslet na to, co opravdu chce ona sama. A rozhodla se nechat si zmenšit a vytvarovat prsa, poté co se změnila kvůli těhotenství a kojení.

Stud vystřídala radost

Před první konzultací na klinice Medicom Clinic se Kateřina lehce styděla, do té doby prsa nikde bez prádla neukazovala. Pro nervozitu ale nebyl důvod. Plastický chirurg Michal Puls ji mile přivítal, vše jí  vysvětlil a velmi srozumitelně ji připravil na všechno, co se bude dít. Kateřina byla spokojená, že i on vyhodnotil, že zákrok skutečně potřebuje. Společně se domluvili na odstranění povislé kůže a následné modelaci poprsí.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Kateřina nebyla s tvarem svých prsou spokojená a rozhodla se pro změnuFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Změna, které nikdy nebude litovat

„Když jsem poprvé viděla výsledek operace, byla jsem v obrovském šoku. Má prsa byla najednou o polovinu menší, držela na místě a byla krásně pevná. Tak skvělý pocit jsem nikdy nezažila! Byla to neuvěřitelná změna,“ vypráví s nadšením Kateřina.

Bezprostředně po zákroku se cítila, jako kdyby se probudila s kocovinou. Brzy ale přišla k sobě a užívala si péči a pohodlí, které klinika klientům nabízí.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Kateřina podstoupila zmenšení a modelaci prsouFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Nová prsa, nový šatník

Kateřinin život se po zákroku změnil k lepšímu. Má mnohem větší sebevědomí. Ihned po návratu domů vytřídila šatník, protože teď ji baví nakupovat oblečení i prádlo. Dokonce začala pravidelně běhat, protože jí při tom už velká prsa nepřekážejí. I lidé v jejím okolí si všímají, že se s ní něco stalo. Často jí říkají, že po zákroku omládla a zhubla.

„Když už teď vím, jaké zázraky plastická operace umí, určitě bych se nebránila ani liposukci břicha a boků. A všem ženám, které si říkají, že ony si takový luxus dopřát nemohou, chci vzkázat jediné: Každá z nás si zaslouží být spokojená se svým tělem a líbit se sama sobě.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Před zákrokem a po něm: Kateřina je po operaci mnohem spokojenější!Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Jak řešit nadměrnou velikost poprsí

„Paní Kateřina se na mě obrátila s prosbou o zmenšení nadměrně velkého poprsí, které navíc  výrazněji utrpělo po dvou těhotenstvích. Doporučil jsem jí modelaci prsů s redukcí objemu – takzvanou redukční mamaplastiku. Jejím cílem je výrazné zmenšení velikosti a váhy prsů. Zpevnění tvaru se provádí řezem kolem dvorce, vertikálně pod dvorcem a horizontálně v podprsní rýze. Hojí se zpravidla jemnou jizvou, při dobré péči během několika měsíců jen málo patrnou. S efektem zákroku jsme oba nadmíru spokojeni,“ vysvětluje operatér Michal Puls.

Limitují vás velká prsa? Plastická operace může být dobrým řešením. „Redukce prsou v kombinaci s modelací vyhledávají převážně ženy, kterým nadměrná velikost způsobuje i výrazné zdravotní komplikace, jako jsou problémy s páteří, bolesti zad a dále diskomfort například při sportu. Po zákroku dochází k výrazné úlevě jak po zdravotní stránce, tak se mnohdy pozitivně podepíše i na psychice klientky,“ dodává k tématu MUDr. Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie v Nemocnici na Bulovce.

Reklama

Související témata:

Načítám