Hlavní obsah

Co muže na ženách zaujme na první pohled? Spíš umyté vlasy než velká prsa. Nejde ale jen o vzhled

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jde o vztah, muži hledají u žen sebevědomí, starostlivost a inteligenci. Nic z toho ale není na první pohled vidět. Zeptali jsme se proto mužů, co je pro ně ten hlavní „poutač“, který je zaujme na první dobrou. Prsa to překvapivě nejsou!

Článek

V první řadě je nutné zmínit, že každý chlap je zkrátka jiný, a jejich preference tedy nelze zobecňovat. Je však třeba vyvrátit mýty o tom, že muže na ženách přitahují jen velká prsa a pevný zadek. Doba pokročila a s tím se změnily i partie, na něž se upíná mužský zrak. Nejdůležitější je prý péče, kterou žena věnuje sama sobě. Co si pod tím máte představit? Zeptali jsme se přímo mužů!

Krása je individuální záležitost

Jasně, páni prý mají radši blondýnky… Ovšem jiní zase brunety nebo zrzky – a někdo na barvu vlasů nehledí vůbec. „Osobně dávám přednost brunetám, ale hlavní je, aby měly vlasy hezky upravené. Neznám nic odpudivějšího, než když se holce slepují vlasy do mastných pramenů. V tu chvíli se jí na obličej ani nekoukám,“ přiznal nám Daniel (48). Ukázalo se, že muži preferují dlouhé vlasy, nejlépe rozpuštěné. Na druhou stranu pokud vám nebyla dlouhá hříva shůry dána, nebraňte se ani šik zkrácení.

„U žen se nejdříve koukám na obličej. Děsí mě, když jsou přehnaně nalíčené. Aby se mi žena líbila, musí se usmívat,“ popisuje pětatřicetiletý Hynek. Právě zmíněný úsměv je základem mužských preferencí. Přidává prý totiž ženě na sympatiích.

Podpořte ženské křivky

Všichni známe rozlišování mužů na „horňáky“ a „dolňáky“. Pokud se jich ale zeptáte, většina vám řekne, že takhle jednoznačné to není. Stejně jako to, jestli se dotyčnému víc líbí ženy se sportovní postavou, nebo bujnými křivkami. Záleží na celkovém kouzlu konkrétní ženy, shodují se námi oslovení pánové. Důležité je, aby nosila oblečení, které jí dokonale padne a pozvedne její přednosti. A zásadní roli hraje prý i správné držení těla. Kromě toho, že tím žena vyjadřuje své sebevědomí, elegantní držení těla přitahuje pozornost – a to je základ úspěchu. „Jednou jsem šel na rande naslepo. Kamila vypadala podle fotky moc sympaticky. Když jsem jí ale pak viděl, jak se ke mně blíží celá shrbená, přešla mě jakákoli chuť s ní na večeři jít, natož s ní mít něco víc,“ tvrdí David (28).

Smysl pro módu

Jen těžko vzbudíte dobrý první dojem, když jdete mezi lidi v teplákách s prošoupanými koleny a ve vytahané mikině. Nikdo neříká, že byste musela jednou provždy vyměnit svůj sportovní outfit za elegantní kostýmek a pohodlné tenisky za lodičky. Na druhou stranu oblečení vyjadřuje vaši osobnost, a pokud na veřejnosti chodíte v oblečení, které vám nesedí, automaticky vás to hodí do nelichotivé škatulky. „Mně osobně ale tepláky na ženě nevadí. Musí jí ovšem dokonale padnout a ladit se zbytkem oblečení,“ říká Marek (42).

Nejde jen o vzhled

Zatímco fyzický vzhled hraje významnou roli v počáteční fázi jiskření, přitažlivost netrvá věčně a pouhý zevnějšek nestačí. Jaké povahové rysy na nás muži obdivují? I zde platí, že je to velmi individuální.

  • Společenská povaha - i ten největší samotář si libuje v tom, když je jeho žena okouzlující a dokáže rozesmát společnost. Namyšlenost nebo nadřazené chování ještě nikomu (snad) neimponovalo.
  • Přirozená inteligence - není třeba mít titul ze tří vysokých škol. Všeobecný rozhled, díky němuž dokáže mít žena jasný názor, je základ. I když hraní „hloupé blondýny“ může mít své výhody, dlouhodobě nikoho nebaví.
  • Přirozené ambice - kromě podpory muže při dosahování jeho snů má dokonalá žena také vlastní cíle. Má jasnou vizi své budoucnosti a jde si odhodlaně za ní. Nemusí to být nutně práce nebo kariéra, jen něco, pro co je nadšená.
  • Empatie a pochopení - život je plný těžkostí a výzev, kterým může společně čelit jen silný pár. Muži občas potřebují také rameno, na kterém se mohou vyplakat.
  • Domácí puťky jsou přežitek - zatímco vaše babičky a dědečkové měli jasně rozdělené role – muž vydělává a žena se stará o domácnost a děti – nyní muži touží po emancipaci. Nejde mít ale všechno najednou, proto si dobře uvědomují, že i oni se musí zapojit do chodu domácnosti…
  • Smysl pro humor - ať už si čtete jakýkoli dotazník, kde se zjišťuje, co se mužům líbí na ženách, nikdy nechybí smysl pro humor. To je totiž jeden z aspektů, na kterém si obzvlášť zakládají. A platí to i opačně.
  • Přirozené sebevědomí - to neznamená být dokonalá. Když si je ale žena vědoma svých předností a dokáže je ukázat, každý muž to ocení.
  • Upřímnost - každý to zná: „Co ti je?“ „Nic!“ A potom vznikne obrovský problém. Muži ale nejsou zvědaví na hádanky, proto oceňují přímost.
Související témata:

Načítám