Hlavní obsah

Lucie podstoupila plastiku prsou: Pro pocit ženskosti a zdravé sebevědomí

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmenšená prsa po dětech dokážou potrápit nejednu maminku. Podobně na tom byla i jednačtyřicetiletá Lucie, které kvůli tomu chybělo sebevědomí. Ke zvětšení ňader ji motivovaly i nadšené kamarádky, které mají plastiku za sebou. Nyní je spokojená i ona.

Článek

Lucie měla vždycky malá prsa, což bylo pro ni jako sportovkyni dříve velkou výhodou. Jenže pak přišlo mateřství a několik let kojení, a ty se na jejím dekoltu podepsaly. A přestože to Lucie považuje za adekvátní daň za dvě úžasné, zdravé děti, chyběl jí pocit ženskosti a zdravé sebevědomí. Rozhodla se proto pro zvětšení prsou na klinice Medicom Clinic.

Otázky kolem zvětšení prsou

Paní Lucie měla před zákrokem spoustu dotazů nejen k samotné operaci, ale zajímalo ji i následné hojení, možné komplikace, včetně následného fungování v běžném životě a sportu, ale i zda se sama sobě bude líbit. Vše jí primář kliniky trpělivě zodpověděl a uklidnil ji, aby neměla žádné obavy.

„Z pana primáře během konzultace mluvila obrovská zkušenost. Navíc byl jeho přístup velmi individuální,“ popsala Lucie dojmy z prvního setkání s doktorem Petrem Pachmanem, primářem brněnské pobočky Medicom Clinic. Ocenila také, že plně respektoval její přání, aby prsa byla spíš menší a co nejpřirozenější. Cílem totiž nebyla radikální změna, ale aby se cítila dobře ve svém těle jako žena a aby změnu dobře přijalo její okolí.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Vybrala si prsa spíše menšíFoto: Archiv MEDICOM clinic

Řešením byla augmentace

Po konzultaci se paní Lucie dozvěděla, že s ohledem k jejímu tvaru hrudníku a poprsí pro ni bude nejvhodnějším zákrokem augmentace, tedy zvětšení.

Mým cílem nebyla radikální změna, ale pocit ženskosti.

„Tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění, ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobrým řešením, jak vrátit prsům původní tvar, velikost a plnost dekoltu. Výhodou této operace je možnost úpravy do požadovaného tvaru a velikosti,“ uvádí MUDr. Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka. „Použil jsem tak zvanou dual plane metodu, při které se implantát vkládá částečně pod prsní sval a částečně pod žlázu krátkým řezem v podprsní rýze. Jak výkon, tak i pooperační průběh byly bezproblémové,“ uvedl primář Petr Pachman.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Lékař použil tak zvanou dual plane metoduFoto: Archiv MEDICOM clinic

A jeho slova potvrzuje i spokojená klientka Lucie, která bezprostředně po zákroku ocenila, jak jsou sestřičky na klinice milé a pohotové: „Pomáhaly nejen profesionální péčí, ale i veselou náladou – a to v jakoukoliv denní i noční hodinu. Staraly se o mě opravdu jako o princeznu, ani se mi nechtělo domů. Prostředí kliniky je na vysoké úrovni – působí příjemně, čistě a svěže a celý tým Medicom Clinic mi dal pocit, že je zde jen pro mě.“

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Zvětšení působí velmi přirozeněFoto: Archiv MEDICOM clinic

Zvýšilo se jí sebevědomí

Lucie se po zvětšení prsou cítí rozhodně sebevědoměji, což se odráží prakticky ve všem, co dělá. Nestydí se svléknout v dámské šatně nebo v sauně, nemusí vybírat mezi malými a ještě menšími velikostmi prádla, i ve sportovním topu se cítí jako žena se vším, co k ženě patří.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Načítám