Hlavní obsah

Ženám se dřív pro krásu sundávala i kůže, říká odbornice na omlazení. Trpět už nechceme, botox je nesmrtelný

Foto: Focus and Blur, Shutterstock.com

Foto: Focus and Blur, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké jsou nejčastější mýty o estetické chirurgii? Pojďte si poslechnout další díl podcastu MUDr.ování. Dozvíte se, zda existuje nějaký zkrášlující zákrok, kterého byste se měly obávat, jaké omlazující procedury se už dnes nedoporučují a co nedělat, aby pleť nestárla zbytečně předčasně.

Článek

Ať je to rychlé, efektivní a moc to nebolí. To si většinou přejí ženy, které se rozhodnou podstoupit omlazující zákrok. Korektivní dermatoložka Katarína Třísková z kliniky Medicom Clinic to potvrzuje: „Obecně odzvonilo radikálním zákrokům. Lidé se nechtějí dlouho hojit, nechtějí, aby je to tolik bolelo, chtějí něco jemnějšího, postupnějšího. V tom je asi největší změna oproti minulosti.“

V podcastu MUDr.ování se mimo jiné dozvíte, jak by měl vypadat dobře provedený zákrok, proč je botox stále populární a které procedury mají odborníci na omlazení nejraději:

Doktorka Katarína Třísková pracuje v oboru dvacet let a v rozhovoru vzpomíná na dobu, kdy začínala: „Pamatuju si éru, kdy jsme v celkové narkóze dokázali sundat kůži, člověk pak vypadal jako popálený, kůže se musela znovu vytvořit. Ale byl to ,wow‘ efekt na hluboké vrásky nebo jizvy po akné.“

Vratné a rozpustné

Tato metoda se už nepoužívá a odzvonilo také nevstřebatelným výplním. „V estetice se má pracovat s věcmi, které jsou vratné, vstřebatelné, rozpustné a odezní,“ vypočítává současný trend dermatoložka. Estetická medicína rovněž pracuje s mnoha přístroji, na práci s nimi většinou výrobce uděluje lékařům certifikát. Hodně zkrášlujících „mašinek“ se už ale prodává i pro domácí použití. Co takové přístroje dokážou a jaké se vyplatí si pořídit? I to se dozvíte v tomto dílu podcastu MUDr.ování.

Foto: Proženy.cz

MUDr. Katarína Třísková působí jako korektivní dermatoložka na klinice Medicom Clinic Foto: Proženy.cz

Co je ještě estetické

Přemýšlíte o omlazujícím zákroku, ale děsí vás fotografie dam, které to přehnaly? Ani odborníci takové výsledky nevidí rádi. „Hyperkorekcí se děsí velká část lidí, co pracuje v oboru estetiky, a mně samotné je z toho také smutno. I mně se stalo, že za mnou přišli lidé, kteří chtěli něco, co se podle mě nemůže nikomu líbit. Přemýšlela jsem nad tím a myslím si, že to je dáno různým vnímáním, co je ještě estetické. Někdo tu schopnost nemá, někdo tím na sebe strhává pozornost, což už je podle mého otázka pro psychologa,“ uvažuje v rozhovoru Katarína Třísková s tím, že v České republice se ale podobné případy téměř nedějí. Celý rozhovor s odbornicí na omlazení si můžete poslechnout v podcastu MUDr.ování.

S kým jsme si povídali?

MUDr. Katarína Třísková působí jako korektivní dermatoložka na klinice Medicom Clinic v Praze a Ústí nad Labem. Vystudovala 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, obor všeobecné lékařství. Působí v několika medicínských společnostech a patří jí mnoho odborných certifikátů.

Podcast MUDr.ování

O zdraví se zdravým rozumem. V podcastu MUDr.ování zpovídají lékaře a další odborníky, kteří mají co říci o zdraví, Lucie ŠilhováMarie Irová. Společně se tak snaží narovnávat zažité mýty, jež kolují nejen po internetu.

Nový díl vychází vždy ve středu v 5:00 na webu Proženy.cz. Od 11:00 si jej můžete poslechnout také na Podcasty.cz či v podcastových aplikacích, jako jsou Spotify či Apple Podcasts, kde můžete MUDr.ování i odebírat.

Načítám