Hlavní obsah
3,6
(34)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dietní krůtí maso, syté fazole a voňavá rajčatová omáčka s paprikami a cibulí. Zní to dobře? Pikantní chili con carne uvaříte v jednom hrnci, a když použijete zdravější světlé maso místo hovězího, uvařeno máte za dvacet minut. A připravte ho klidně více, protože nejlepší je až druhý den!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 2 ks paprik
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 plechovka rajčat
  • 2 plechovky červených fazolí
  • 1 hrst mražené kukuřice
  • 2 kostičky hořké čokolády
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1,5 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli (dvě střední nebo jednu velkou) osmažte na troše oleje dosklovata, přidejte maso a vařečkou ho rozdělujte na menší kousky. Nechte ho ze všech stran zatáhnout.

02.

Přidejte na proužky pokrájené papriky (např. žlutou a červenou), nasekaný česnek a všechno koření: římský kmín, papriku, oregano a dle chuti i chilli – čerstvé či sušené. Pořádně osolte, vmíchejte rajčata, fazole, 400 ml vody a protlak a asi patnáct minut duste doměkka.

03.

Vmíchejte kukuřici a čokoládu (tu určitě nevynechejte, jídlo krásně doladí), ještě chvilku prohřejte a případně dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí.

04.

Podávejte jen tak, s rýží, bramborami nebo pečivem. Přidat můžete i strouhaný sýr, řecký jogurt nebo kysanou smetanu, čerstvé chilli a bylinky (petržel či koriandr). Chili je nejlepší druhý den, když se odleží a chutě se hezky propojí.

Co vaříte, když nemáte moc času, ale zároveň se nechcete odbýt polotovary?

Reklama

Načítám