Hlavní obsah

Zdravý bronz pro vaši kůži

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Bronzové opálení nemusíte mít jen v létěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Vyzkoušela jste někdy samoopalovací krémy? Nevěříte zázračným tónovacím přípravkům? Chyba. Jsou k pokožce šetrnější než solárium a přímé slunce. A nyní v zimě je nejvhodnější čas k jejich aplikaci. Poradíme vám, jak je používat, abyste byla zářivě bronzová co nejdéle.

Článek

Opálit se doma je pohodlné, stačí rozetřít samoopalovací krém a bronzový odstín je na světě. V obchodech je široká nabídka přípravků ve formě krému, mléka nebo spreje, které jsou dermatologicky testované, tudíž nezávadné. Ale vždy je důležité seznámit se s návodem a striktně ho dodržet. Teprve tak získáte přirozené opálení.

Jak bezchybně aplikovat přípravek na obličej?

Nanesení přípravku na obličej je nejobtížnější. Jak to udělat, aby nevznikly žluté skvrny? Nejprve si stáhněte vlasy z obličeje. Proveďte peeling obličeje, na očištěnou pleť naneste hydratační krém. A začněte s nanášením samoopalovacího přípravku na čele a postupujte směrem ke krku. Přípravek důkladně roztírejte, zejména kolem obočí, očí a kontur obličeje. Když krém důkladně nevetřete do pokožky, vytvoříte intenzivnější opálení, a vytvoříte tmavší či žlutý flek. Pro jistotu mějte připravené vatované tamponky a proklepejte oblast obočí a místa, kde vlasy rámují obličej. Používejte samoopalovací kosmetiku, která je určená pro obličej, v žádném případě ne tělovou. Obličej přirozeně tónuje Sublime Bronze (L´Oréal Paris, 285 Kč) nebo samoopalovací krém Hydrabio (Bioderma, 499 Kč).

Náš tip: Důkladné roztírání si nejprve nacvičte na nohách, tam se nepřesnost ztratí. A vždy používejte rukavice, zabráníte tak žlutým skvrnám na rukách, vinou špatného vstřebání přípravku. Nebo ruce ihned umyjte, po každé aplikaci na konkrétní část těla.

Hydratovaná pokožka si udrží opálení déle

Samoopalovací přípravky jsou výhodou, když potřebujete tónovat jen určitou část těla. Nejčastější jsou to nohy zejména v době plesů, kdy pro otevřenou špičku boty nejsou punčochy vhodné. Navíc snědá noha vypadá štíhlejší. Velmi jednoduchá aplikace je formou spreje. Ať nanášíte na jakoukoliv část těla, místo musí být depilované a kůže zbavená zrohovatělých šupinek. Vhodný je použít kvalitní peeling, který současně pokožku vyživí, např. Krystalický zlatý tělový peeling (Dr. Irena Eris, 590 Kč) s výtažky brusinek, které pokožku zklidní a poskytnou jí dokonalou hydrataci. Opálení je potom mnohem přirozenější a zářivější a déle vydrží. Účinek opálení prodloužíte, když místo koupelí, zvolíte sprchu. A hlavně po opálení žádný peeling.

Náš tip: Samoopalovací sprej s mikrodifuzérem (Garnier, 259 Kč) zajistí bezchybné opálení, díky snadné aplikaci přípravek nemusíte roztírat, stačí nastříkat a je to. Opálení se projeví za cca 3 hodiny a ještě pokožku vyživí, neboť obsahuje vitamin E a výtažky z meruněk.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krém roztírejte pečlivě, ať nemáte skvrnyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Dva v jednom potěší

Zajímavým produktem, který zeštíhluje a zároveň má samoopalovací efekt, je Enja Slim Body Milk (Dermacol, 269 Kč). Slibuje zeštíhlení za 28 dnů dokonce o 3,1 centimetrů s průběžným opalovacím efektem. Pro snadné rozetření je v balení speciální rukavice na aplikaci samoopalovacích přípravků, která vás ochrání před zažloutnutím nehtů a dlaní a zajistí perfektní rozetření samoopalovacího mléka.

Milé dámy, užijte si krásné, ale hlavně zdravé opálení již nyní!

Reklama

Související témata:

Načítám