Hlavní obsah

Želé pro hladké tělo, šampon pro lepší blond: Kosmetické novinky, které nás v červenci zaujaly

Foto: Indigo Photo Club, Shutterstock.com

Foto: Indigo Photo Club, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké kosmetické objevy by vám neměly uniknout tento měsíc? Vše potřebné pro letní líčení i péči. Máme tipy pro krásnější blond vlasy, pro hebkou a zklidněnou pokožku nebo vyhlazující tamponky.

Článek

Léto je v plném proudu, a proto jsou vybrané beauty produkty zaměřené na to, aby splňovaly nároky pleti a vlasů v tomto období. Fialový kondicionér pro lepší blond, peelingové tamponky pro hladší a čistou pleť nebo zklidňující sérum s kyselinou hyaluronovou. Těchto pět výrobků mě zaujalo za uplynulý měsíc!

Peelingové tamponky

V létě se pleť víc mastí a proto přijde vhod kyselina glykolová. Ta funguje na pleti jako chemický peeling, díky němu je pak pokožka hladší a zářivější. Jedním tamponkem přejedu celý obličej, krk a také dekolt, kde se mi mají tendenci objevovat také pupínky. Díky kyselině hyaluronové dodají tamponky pleti také hydrataci, navíc obsahují zklidňující složku v podobě výtažku ze sedmikrásek. Pleť se pak neoplachuje, zůstane na ní lehce lepivý pocit, ale stejně pak nanesu krém a jdu spát, takže mi to nevadí. Po týdnu pozoruji, že pleť je hladší a pupínky se lépe hojí.

Foto: Archiv firmy

Čisticí tamponky NIP FAB, 519 Kč (60 ks), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Letní tvářenka

Na léto mám v oblibě krémovou tvářenku, ale jakmile jsem vyzkoušela pudrovou novinku od Benefit, uchvátila mě. Jednak jsou na výběr skvělé odstíny, za druhé má naprosto skvělou pigmentaci. Stačí jí nabrat opravdu trochu a jde bezvadně zapracovat do pleti. Je dražší, ale odmění se vám! Zkoušela jsem odstín s názvem Willa, je dokonale růžový s lehkým leskem, obsahuje totiž sladkovodní perly a syntetický safír.

Foto: Archiv firmy

Tvářenka Benefit Cosmetics, 990 Kč, prodává Sephora, odstín WillaFoto: Archiv firmy

Hydratace nade vše

Peeling je jedna věc, dávka pořádně hydratace věc druhá. Proto se vyplatí mít v záloze hydratační sérum, které dá pleti napít po celém dni na sluníčku. Značka řecké přírodní kosmetiky staví své produkty především na přírodních výtažcích. Tohle sérum obsahuje kromě kyseliny hyaluronové včelí med, šípkovou růži, kosatec, aloe vera, chlorellu a propolis. Kromě hydratace tedy i pleť posiluje a pomáhá regenerovat. Sérum příjemně vodí a má gelovou texturu, která nezanechává lepkavý a ani mastný pocit. Je skvělé i jako podklad po make-up!

Foto: Archiv firmy

Hydratační booster Aqua Beelicious Apivita, 599 Kč (30 ml), prodává Dr. MaxFoto: Archiv firmy

Želé pro hebkou pokožku

Ještě jste neslyšeli o tělovém želé? Najdete ho u značky Sabon a vyniká tím, že má lehkou texturu a snadněji se tudíž roztírá. Používám ho večer po sprše na vlhkou pokožku a velmi mi vyhovuje balení. Želé najdete ve skleněné nádobce, ze které ho nanášíte prsty, nezdržujete se tedy tím, že byste museli tubu brát pořád do ruky, ale prostě jen nabíráte a mažete celé tělo. Obsahuje avokádový olej a aloe vera, takže mi i vyhovuje, že teď na léto má na kůži zklidňující a lehce chladivý efekt.

Foto: Archiv firmy

Tělové mléko Sabon, 640 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Pro dokonalou blond

Jakožto majitelka odbarvených vlasů používám čas od času fialovou vlasovou kosmetiku. V létě mají tendenci vlasy žloutnout ještě víc, proto je ráda svěřím do péče kondicionéru, který vlasům navrátí studenější tón. Umyju vlasy šamponem, vymačkám vodu, trochu usuším ručníkem a až pak nanesu fialový kondicionér. Nechám působit několik minut a pak smyju. U fialových šamponů se může stát, že vlasy trochu vysuší, u kondicionéru se toto nestane.

Foto: Archiv firmy

Pečující kondicionér proti žlutým odleskům Previa, 608 Kč (250 ml), prodává MapejaFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám