Hlavní obsah

Test voděodolných řasenek: zkusily jsme, která vydrží koupání, a přesto ji večer bez potíží odlíčíte

Foto: Lukáš Kukla

Foto: Lukáš Kukla

Reklama

Řasenka, po které vám nehrozí pandí oči. Otestovaly jsme pětici voděodolných řasenek, a proto víme, která jde odlíčit snadno a která se naopak musí vydrolit a která dokáže vytvořit na řasách maximální efekt.

Článek

Osobně mám nejradši, když mi odličování očí nezabere víc než minutu. Proto nejsem velká fanynka voděodolných řasenek – jdou odstranit hůř než běžný produkt. Je mi ale jasné, že skoro každá žena občas potřebuje, aby řasy vydržely všechno – déšť, vodu, slzy, pot nebo třeba jen horko.

Otestovala jsem pět voděodolných řasenek. A jak to dopadlo?

Pro megaobjem

Tato řasenka slibuje především objem. Má široký kartáček s hustými štětinami, je tuhý a neohýbá se, takže můžete řasy pěkně pročesat až do konečků. Myslím, že proto bude vyhovovat i kratším řasám, protože je dokáže dobře obalit. Objem opravdu umí!

A co výdrž ve vodě? Když si na oči nebudete sahat a mnout je, tak se nerozmaže ani ve sprše. Šla docela dobře odstranit olejovým odličovačem, aniž bych si u toho drhla oči půl hodiny. Poměr cena výkon – skvělý!

Foto: Archiv firmy

Volume Mania Dermacol, 199 KčFoto: Archiv firmy

S pečujícími oleji

Tato novinka se pyšní voděodolným složením s ricinovým a mandlovým olejem, které řasy vyživují a podporují jejich růst, což mi přijde jako skvělá kombinace. Kartáček je klasický štětinkový. Je užší a řasy se mi jím dobře pročesávaly.

Slibuje dodat objem – ovšem řasy zvýrazní jen velmi přirozeně. Na večerní líčení bych potřebovala vícero vrstev! S pomocí olejového odličovače šla barva dolů poměrně dobře.

Foto: Archiv firmy

Pure Volume Catrice, 109 KčFoto: Archiv firmy

Přežije všechno!

Řasenka, která odolá všemu. Doporučuju si k ní pořídit odličovač, který je přímo určený pro voděodolný make-up, jinak ji budete odstraňovat jen těžko. Zkoušela jsem vše – olej, micelárku i odličovací pěnu. Jediné, co se pak povedlo, bylo postupně barvu vydrolit – ale to opravdu nikomu neradím.

Zpět k jejím přednostem: kromě pořádné výdrže dokáže řasy hezky prodloužit a natočit. Obsahuje dokonce prodlužující vlákna. Její efekt se mi líbil, ale osobně bych příště sáhla raději po klasické variantě!

Foto: Archiv firmy

Sky High Maybelline, 259 KčFoto: Archiv firmy

Megaobjem podruhé

Tato řasenka slibuje opravdu velké zahuštění. A splní to. Nicméně mi u ní ze všech testovaných produktů nejméně vyhovoval kartáček – podle mě ho ocení spíš ženy s hustějšími řasami. Nejužší je uprostřed a štětinky má natočené různým směrem, aby zachytil každou řasu.

Také mám raději, když je barva tekutější a krémovější, aby se dala vrstvit pro výraznější efekt. (Zdá se mi ale, že voděodolné řasenky bývají obecně „sušší“.) S výdrží je na tom ovšem opravdu dobře a zabral na ni až olejový odličovač.

Foto: Archiv firmy

Size Up Sephora Collection, 390 KčFoto: Archiv firmy

Super prodloužení

Produkt slibuje především objem, ale mě spíš zaujalo, jak moc dokáže řasy prodloužit a zároveň zahustit. To byla bomba! Kartáček je delší, kónický a silikonový. Trochu mi vadilo, že se až moc prohýbá, protože se mi nedařilo tolik řasy pročesat hned od kořínků. Voda je na tuto řasenku stejně tak krátká jako na produkty výše a s odličovačem bez oleje jde odstranit opravdu ztěžka.

Ale aspoň víte, že se na ni můžete spolehnout a pandím očím dát sbohem! I když jde o dražší artikl, je pro mě dnešním vítězem, protože dokáže z řas vykouzlit opravdové mrkačky!

Foto: Archiv firmy

BADgal Bang! Benefit Cosmetics, 820 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám