Hlavní obsah

Nejlepší denní a noční krémy: umí to s vráskami i pupínky a na hydrataci jsou jedničky

Foto: Karolína Holubová

Foto: Karolína Holubová

Reklama

Stěžejní bod péče o pleť? Denní a noční krémy! Ať už máte jakékoliv požadavky a od svého krému na obličej očekáváte mnohé, mezi našimi (nejen) redakčními favority si pravděpodobně vyberete. V každém případě se můžete inspirovat.

Článek

Od denních a nočních krémů očekává každý typ pleti trochu něco jiného, ale pro všechny je tu základní požadavek: hydratace. Dále je důležitý třeba obsah látek pro boj s vráskami nebo potlačení kožního mazu a předcházení akné. V redakci máme favority na různých frontách – a k tomu tu jsou i produkty, které zvítězily v čtenářské anketě Kosmetické hvězdy 2021. Co máme vyzkoušené a můžeme to doporučit?

Eucerin 

Tip redaktorky Lucie M.: Tento noční krém používám léta. Krémy proti vráskám bývají obecně mastnější, ale já mám mastnou pleť, a proto vyhledávám lehčí textury. Tento výrobek je velmi příjemný, rychle se vstřebá a nemám pocit mastnoty. Také mi vyhovuje, že nemá přehnanou, ale jen jemnou parfemaci.

Foto: Archiv firmy

Noční krém proti vráskám Eucerin Hyaluron-Filler + 3× Effect, 719 Kč (50 ml), koupíte v lékárnáchFoto: Archiv firmy

Manufaktura

Tip šéfredaktorky Moniky: Jemná vůně růží je první, co mě na tomto krému zaujalo. Druhou věcí byla skutečnost, že se vstřebává tak akorát rychle – ne moc, to bych měla pocit, že ho pleť vpila moc rychle a nebude ještě dostatečně nacucaná, ale dost rychle na to, abych mohla záhy aplikovat make-up.

Má lehkou texturu – pocitově je něčím mezi krémem a hutnějším pleťovým mlékem, dobře se mi zapracovává do pokožky, aniž bych tím ráno pálila drahocenný čas. Třetí výhodou je pro mě to, že to s mou pletí umí – je vypnutější, vláčnější, dostatečně hydratovaná i přes den, i vrásky jako by byly méně výrazné. Navíc přiznávám bez mučení, že obecně mám výrobky této značky ráda, s oblibou je zkouším, často mi sednou a těší mě i to, že se jedná o českou firmu.

Foto: Archiv firmy

Protivráskový & liftingový krém Manufaktura Růže & Vřídelní sůl, 429 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Kiehl‘s

Tip redaktorky Jany: Skincare rutinu beru hodně vážně a většina hydratačních krémů, které jsem vyzkoušela, na mě byly slabé. Protože mám pleť s rozšířenými póry a mastnější T-zónou, používám produkty s obsahem kyselin a od krému potřebuji, aby pokožku opravdu důkladně zavlažil, abych po chvíli opět necítila pnutí. A tento krém je pro mě stoprocentně spolehlivý – je určený pro všechny typy pleti a hydrataci umí na jedničku. Základní varianta bez SPF se dá používat na den i na noc.

Foto: Archiv firmy

Hydratační krém Kiehl‘s Ultra Facial Cream, 810 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Whamisa

Tip redaktorky Pavly: Momentálně mám oblíbený denní hydratační krém s kolagenem od této značky přírodní korejské kosmetiky. Má velmi jemnou texturu a stačí ho vetřít do pokožky opravdu jen malé množství. Je skvělé, že je v bio kvalitě a obsahuje přírodní kolagen z fermentovaných sójových bobů, který zajistí vláhu i pružnost. Ráno mě vždy probere i jeho velmi příjemná svěží vůně – ve složení je i kamélie japonská. Navíc tento krém kombinuji se sérem od stejné značky a používám ho pro změnu na noc.

Foto: Archiv firmy

Bio hydratační krém s kolagenem Whamisa, 1345 Kč (50 ml), prodává Pure DistrictFoto: Archiv firmy

Phyris

Tip redaktorky Kateřiny: Mám pleť poměrně náročnou na péči. Je sušší a nošením respirátorů dostala zabrat, je mi 40, takže už patří do kategorie zralá. A teď jsem naprosto nadšená z této novinky. Okysličuje pleť, rozzáří ji a navíc nádherně voní – opravdu jako ten les, který má v názvu (forest). Život ve městě a digitální technologie mají na pleť negativní vliv a tato řada posiluje přirozenou ochrannou funkci pokožky. Ke krému používám i elixír a můžu říct, že vidím opravdu rozdíl.

Foto: Archiv firmy

Pleťový krém Phyris Forest Light Cream, 1535 Kč, prodává VivianeFoto: Archiv firmy

La Roche-Posay

Tip redaktorky Lucie H.: Mám smíšenou pleť a občas se „tak nějak zblázní“. V takovém případě sahám po tomto krému, který si poradí se zarudnutím, mazem i pupínky. Má lehkou gelovou texturu, rychle se vstřebá, pleť zmatní a můžete hned pokračovat s make-upem. V zimě by nestačil dostatečně hydratovat, ale na jaře a v létě je úplně akorát, případně je skvělý na den a přes noc pak dejte pleti napít pomocí hutnějšího krému.

Foto: Archiv firmy

Hydratační zmatňující péče La Roche-Posay Effaclar Mat, 365 Kč (40 ml), koupíte v lékárnáchFoto: Archiv firmy

Kosmetické hvězdy

Jaké krémy vybrali čtenáři jako nejlepší v anketě Kosmetické hvězdy? První místo obsadil denní krém Revitalift Laser značky L’Oréal Paris. Jedná se o intenzivní péči proti stárnutí: redukuje viditelnost vrásek, pomáhá zpevnit pleť a remodelovat kontury.

Druhé místo získal denní krém Liftactiv Collagen Specialist od Vichy, který se zaměřuje jak na péči proti vráskám, tak i proti pigmentovým skvrnám.

A třetí skončila hydratační bomba Hydra Skin Effect značky Nivea, což je denní hydratační gel s čistou kyselinou hyaluronovou.

Foto: Archiv firem

Zleva: Vítězové podkategorie Denní a noční krémy: 1. denní krém proti vráskám L’Oréal Paris Revitalift Laser, 2. zpevňující Vichy Liftactiv Collagen Specialist a 3. hydratační gel Nivea Hydra Skin EffectFoto: Archiv firem

Ze soutěžních výrobků jsme vyhlásili i favorita redakce:

Clarins

Tip editorky Barbory: Po nanesení tohoto denního krému člověk získá pocit, že se mu pleť trochu rozzáří, aniž by používal jakýkoli rozjasňovač. Báječné!

Foto: Archiv firmy

Zpevňující a rozjasňující krém Clarins Extra-Firming Energy, 2340 Kč (50 ml), prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám