Hlavní obsah

Jak neskončit jako Marfuša aneb Test tekutých a krémových tvářenek

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Nic nedodá tvářím šťavnatější look než tekuté a krémové tvářenky, proto pokud ji ještě nevlastníte, musíte to na nadcházející léto napravit. Jak je ale správně používat a kterou si vybrat? Přečtěte si naše zkušenosti s pěti různými značkami i texturami.

Článek

Už je to nějakou tu dobu, co začaly být v kurzu tekuté a krémové tvářenky. Líčení je s nimi mladistvější a celkově více fresh. Máte pocit, že pudrové tvářenky ještě jakž takž zvládnete, zatímco ty tekuté a krémové jsou jen nástrojem zkušených vizážistek? Chce to je trochu cviku a zkoušení, pak už nebudete chtít ani tyhle výrobky dát z ruky! Které jsme pro vás otestovaly?

Rare Beauty, 590 Kč

Nejdůležitější zásada? Nezkoušejte novou tekutou tvářenku ráno, když máte jít do práce a kdy je každá minuta drahá. Skončila jsem jako Marfuša, protože jsem neodhadla intenzitu barvy, tvářenka je totiž velmi pigmentovaná. Poučila jsem se, lepší je dát si trochu produktu na hřbet ruky, opravdu jen maličké množství, nabrat si ho hustým, plochým štětcem, nanést na jednu i druhou tvář a pak až rozpracovávat ťupkáním.

První vrstva se vpila do make-upu, ani nevím jak. Proto jsem přidala i druhou a výsledek mě ohromil, vypadá na tvářích opravdu parádně. Na pokožce zůstane barva lesklá, tím pádem podpoří rozjasněný vzhled. Z make-upové kolekce zpěvačky Seleny Gomez (29) jsem vyzkoušela odstín Joy, který je oranžovo-růžový, takže prostě ideální. Troufám si tvrdit, že bude slušet všem tónům pleti.

Foto: Archiv firmy

Tekutá tvářenka Soft Pinch Rare Beauty, 590 Kč, odstín Joy, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Zuii, 795 Kč

Jako tvářenku můžete využít i rtěnku, balzám nebo si rovnou pořídit multilíčidlo, třeba od přírodní kosmetiky Zuii. To využijete na rty, oči i tváře. Zkoušela jsem odstín Ariel, který má sametovou texturu i finiš. Naberu si trochu barvy nehtem, dám na hřbet ruky a pak prstem nanáším na tváře a následně i na rty. Líbí se mi, že takhle můžete líčení sladit a nezdržujete se kombinováním a vybíráním dalších produktů.

Líčidlo vypadalo skvěle i bez make-upu, když jsem ho nanesla na tváře jen tak. Jedná se o přírodní bio kosmetiku a nejdete v ní nejrůznější výtažky z ovoce i květin, bambucké máslo, aloe vera a jojobový olej. O pleť i tedy pečuje a navíc nádherně svěže voní.

Foto: Archiv firmy

Krémové multilíčidlo Zuii Bio, 795 Kč, odstín Ariel, prodává BiOrganicaFoto: Archiv firmy

Mary Kay, 490 Kč

Tekutá a krémová tvářenka v tubě, to je novinka od značky Mary Kay. Barva Blushing Pink je světle růžová a přišlo mi, že na tvářích nemůže být snad ani vidět! Ale naopak vypadala velmi přirozeně a když jsem přidala víc barvy, efekt byl pro mě dostačující. Konzistenci má jako krém a postupně se stává na tvářích sametovou a polomatnou. Můžete ji hravě nanášet i jen prsty.

Foto: Archiv firmy

Gelová krémová tvářenka Mary Kay, 490 Kč, odstín Blushing PinkFoto: Archiv firmy

Makeup Obssesion, 181 Kč

Tvářenka, která vám vydrží léta. Tekutá varianta od Makeup Obssesion je totiž extrémně pigmentovaná. Stačí si na hřbet ruky nebo čistou paletku nanést opravdu tečku produktu a tu rozetřít pomocí štětce nebo prstu po obou tvářích. Odstín Pink Sand je fuchsiově růžový (nenechte se splést barvou tuby), a tudíž vhodný pro snědší typy nebo pro výraznější barevné líčení. Jde dobře rozpracovat, vrstvit a má sametový, matnější finiš.

Foto: Archiv firmy

Tekutá tvářenka Makeup Obssesion, 181 Kč, odstín Pink Sand, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Naj Oleari, 650 Kč

Tvářenka, která je nesmírně praktická. Zachází se s ní snadněji než s těmi tekutými. Otevřete obal, rovnou nanesete trochu barvy na tváře a rozmažete do ztracena prsty. Tvářenka je krémová a má v sobě perleť, tím pádem pleť i rozjasní. Zkoušela jsem růžovo-oranžový odstín 01 a perfektně sednul trochu opálenější pleti.

U krémových tvářenek platí podle mě to, že ji musíte nanést o trochu víc, než se vám zdá zdrávo, protože se vždy trochu rozpije do make-upu a tak nějak vymizí. Také se mi osvědčilo nanést první vrstvu, tu maličko přepudrovat transparentním pudrem, a pak nanést ještě trochu tvářenky pro intenzivnější barvu, abyste se neochudili o ten kýžený šťavnatý efekt.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující tvářenka Everyday Blush, Naj-Oleari, 650 Kč, prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám