Hlavní obsah

Zeleninová klasika ratatouille podle Kristíny Nemčkové

Hodnocení:
(136)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Francouzská zeleninová klasika ratatouille. Upečte si ji podle bloggerky a vítězky kulinářské soutěže MasterChef Kristíny Nemčkové.

Ingredience pro:
4 porce
Na omáčku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek čerstvé bazalky
Na vrchní vrstvu
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 4 rajčata
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte omáčku – papriku, mrkev a cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s plátky česneku orestujte na olivovém oleji.

Krok 2: Přidejte loupaná rajčata, sůl, pepř, provensálské koření a 20 minut povařte.

Krok 3: Poté omáčku spolu s pořádnou hrstí čerstvé bazalky rozmixujte dohladka a nalejte do zapékací formy (Kristína použila klasickou formu na koláč).

Krok 4: Další bazalku nasekejte najemno a v hrníčku smíchejte s několika lžícemi oleje.

Foto: Eva Malúšová

V ratatouille nesmí chybět bylinky

Krok 5: Lilek, cuketu a čerstvá rajčata nakrájejte na tenké plátky a střídavě pokládejte do formy na připravenou omáčku. 

Krok 6: Osolte, opepřete a pokapejte bazalkovým olejem. 

Krok 7: Přikryjte alobalem nebo pečicím papírem, aby se zelenina nespálila, a pečte asi 40 minut při 200 °C. Podávejte s nastrouhaným parmezánem.

Foto: Eva Malúšová

Na zeleninu patří marináda

Foto: Eva Malúšová

Kristína u nás chystala své ratatouille již v roce 2016. A již tehdy bylo jasné, že o téhle slečně uslyšíme

Tak co, pustíte se do ratatouille?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.