Hlavní obsah

Lečo není jen jedno! Máme pro vás nejlepší recepty na klasické, sterilované i z trouby

Foto: zi3000, Shutterstock.com

Foto: zi3000, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte letní jídlo, které máte hotové do půl hodiny a je plné sezonní zeleniny? Už nemusíte. Lečo je to pravé! A zkuste i francouzskou verzi jménem ratatouille.

Článek

Lečo nikdy? Dokážeme vám, že tohle letní jídlo vám může chutnat. Naše vychytané recepty plné křupavé zeleniny a pikantní uzeniny jsou prostě neodolatelné. Tak zapomeňte na nevzhledné kejdy ze školní jídelny a dejte leču šanci. Když se vám omrzí česká verze s vajíčky, zkuste maďarskou či francouzskou variaci. V nich vejce nenajdete a věřte, že jíst budete i očima.

Klasické lečo

Pokud hledáte recept na pravé lečo, nesmíte vynechat to maďarské. Zelenina v něm rozhodně není rozvařená a vajíčka do něho nepatří. Zato křupavá cibulka a pikantní klobáska ano. Tak na nic nečekejte a pusťte se do této klasiky i vy.

Vylepšené lečo

Může být něco lepšího než klasické maďarské lečo? Ano, může. Ukážeme vám, čím tento tradiční recept vyšperkovat. Co myslíte, že do něho přidáme?

Sterilované lečo

Lečo po česku nemusíte jíst jen v létě, v sezoně rajčat a paprik. Když si tuto základní směs zavaříte, budete ji mít stále k dispozici a budete si moct po celý rok chystat různé dobroty. Neváhejte a zavařte si ho také.

Lečo trochu jinak: Z trouby i s cuketou

Lečo není pouze jedno! Výše jsme vám ukázali klasiku v podobě maďarské verze, ale vyzkoušet můžete i mexickou, lečo s čočkou či fazolemi anebo zapečené.

Ratatouille: lečo po francouzsku

Francouzi se v jídle neodbývají. A to platí i pro jejich lečo známé pod jménem ratatouille. Zkuste naše dva recepty, které chutnají i vypadají skvěle.

My na lečo nedáme dopustit. Přidejte se k nám! Anebo zkuste další skvělé recepty z rajčat.

Načítám