Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát ocení milovníci mořských plodů. Udělejte si ho třeba jako lehkou večeři nebo první chod před opulentní hostinou.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g mořských plodů
  • 1 ks citronu
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 150 g mixu listových salátů
  • 1 ks karotky
  • 1 plátek světlého toastového chleba
Článek

Postup

01.

Zelené listy salátu, polníčku, rukoly apod. opláchněte, nechte okapat a natrhejte na kousky. Karotku nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do salátu.  

02.

Na oleji velmi krátce orestujte mušle a krevetky, stačí 2 minuty (slávky potřebují asi 6 minut), jemně opepřete a rozložte na salát.

03.

Toast nakrájejte na malé kostičky, orestujte na oleji a rovněž nasypte na salát. Vše jemně osolte a zakápněte citronovou šťávou a olejem.

Reklama

Související témata:

Načítám