Hlavní obsah
3,1
(11)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zelňačka úplně jinak? Vyzkoušeli jsme ji připravit s tempehem a čerstvým zelím. Výsledek? Dopadlo to na výbornou!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 100 g uzeného tempehu
  • 2 ks brambor
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 list bobkového listu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Čerstvé zelí nakrouhejte na drobné nudličky, tempeh i očištěné brambory pokrájejte na kostičky a kysané zelí sem tam rozkrájejte. Cibuli pokrájejte na půlkolečka.

02.

Na rozehřátém oleji osmahněte v hrnci cibuli, přidejte zelí, tempeh, brambory, kmín i bobkový list a po chvíli vše zalijte vývarem.

03.

Vařte asi 15 minut, zahusťte smetanou, dochuťte solí, pepřem a podávejte ozdobené mletou paprikou.

Kysané zelí je nejen zdravé, ale také výborné, proto se podívejte na naše další 4 recepty s tímto zázrakem.

Reklama

Související témata:

Načítám