Hlavní obsah

Bílá zelňačka s tempehem a čerstvým zelím

Hodnocení:
(10)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Zelňačka úplně jinak? Vyzkoušeli jsme ji připravit s tempehem a čerstvým zelím. Výsledek? Dopadlo to na výbornou!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/4 hlávky zelí
  • 250 g bílého kyselého zelí
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 100 g uzeného tempehu
  • 2 brambory
  • 100 ml 30% smetany ke šlehání
  • celý kmín
  • mletá sladká paprika
  • bobkový list
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Čerstvé zelí nakrouhejte na drobné nudličky, tempeh i očištěné brambory pokrájejte na kostičky a kysané zelí sem tam rozkrájejte. Cibuli pokrájejte na půlkolečka.

Krok 2: Na rozehřátém oleji osmahněte v hrnci cibuli, přidejte zelí, tempeh, brambory, kmín i bobkový list a po chvíli vše zalijte vývarem.

Krok 3: Vařte asi 15 minut, zahusťte smetanou, dochuťte solí, pepřem a podávejte ozdobené mletou paprikou.

Kysané zelí je nejen zdravé, ale také výborné, proto se podívejte na naše další 4 recepty s tímto zázrakem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
5. 10. 2015

Reklama

Sdílejte článek