Hlavní obsah

Zelný salát Coleslaw bez majonézy

Hodnocení:
(52)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Zelné přílohové saláty nejen k masu mají v angličtině název slaw – a nejslavnější z nich je klasický Coleslaw. My tu dnes máme jeho trochu jinou verzi, kde místo majonézové zálivky najdete zálivku z pikantní hořčice. Hodí se k trhanému masu ale i pečené zelenině. Dáte si?

Ingredience pro:
2 porce
  • 1/4 červeného zelí
  • 1/2 mrkve
  • 1 jarní cibulka
  • 1.5 lžičky dijonské hořčice
  • 75 ml slunečnicového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce vinného octa
Článek

Postup

Krok 1: Čtvrtinu menší hlávky zelí nakrouhejte nebo nakrájejte najemno. Část můžete klidně nahradit bílým zelím nebo kedlubnou, která salát trochu zjemní.

Krok 2: Mrkev nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku včetně natě nakrájejte najemno a vše smíchejte se zelím.

Krok 3: Do menší zavařovací skleničky dejte hořčici, olej, sůl a pepř (případně i trochu čerstvého tymiánu) a trochu vinného octa. Skleničku zavřete a pořádně protřepte, až vznikne hladká jednolitá omáčka. 

Krok 4: Zálivku pečlivě vmíchejte do zeleniny, ochutnejte a podle potřeby ještě lehce osolte nebo přidejte trochu hořčice. Podávejte dobře vychlazené k masu nebo pečené zelenině.

Podívejte se také na recept na klasický Coleslaw. Vyzkoušet můžete i jeho verzi s mrkví a podmáslím anebo kedlubnový salát s koriandrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek