Článek
Postup
01.
Cukety nakrájejte na kostičky velké asi 5–7 mm. Přidejte utřený česnek, kurkumu, mouku a sůl a přidejte trochu vody nebo vývaru, postačí asi 40 ml. Promíchejte.
02.
V pánvi rozehřejte olej, lžící do něj klaďte hromádky cuketového těsta, rozetřete je na placky a osmažte z obou stran dozlatova. Základem těsta jsou cukety, těstíčko funguje jen jako lehké pojivo, a že se občas některá placka rozpadne, není zásadně na škodu. Podle svých preferencí ale můžete do těsta trochu mouky a vody přidat.
03.
Osmažené placky podávejte jen tak nebo v barmském stylu: posypané čerstvým koriandrem a jemně nasekanou chilli papričkou a s osminkou limetky. Její šťávou si každý porci zakápne přesně podle svého gusta.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Máte rádi zeleninové placky? Vyzkoušejte karbanátky z červené řepy se sýrem! Skvělé jsou i cibulové smaženky a smažené placičky ze sterilované kukuřice.