Hlavní obsah

Smažené cuketové placky v barmském stylu

Hodnocení:
(66)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Srpen a září jsou měsíce cuket. Jejich úroda je v plném proudu a možná i vy dostáváte nabídky od sousedů, zda nechcete cukety, protože doma už to nikdo nejí. A až vyzkoušíte tyhle skvělé a super jednoduché placky, budete si je dávat pořád!

Ingredience pro:
4 porce
Na placky
  • 2 cukety
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení
K podávání
  • čerstvý koriandr
  • červená chilli paprička
  • 1 limetka
Článek

Postup

Krok 1: Cukety nakrájejte na kostičky velké asi 5–7 mm. Přidejte utřený česnek, kurkumu, mouku a sůl a přidejte trochu vody nebo vývaru, postačí asi 40 ml. Promíchejte.

Krok 2: V pánvi rozehřejte olej, lžící do něj klaďte hromádky cuketového těsta, rozetřete je na placky a osmažte z obou stran dozlatova. Základem těsta jsou cukety, těstíčko funguje jen jako lehké pojivo, a že se občas některá placka rozpadne, není zásadně na škodu. Podle svých preferencí ale můžete do těsta trochu mouky a vody přidat.

Krok 3: Osmažené placky podávejte jen tak nebo v barmském stylu: posypané čerstvým koriandrem a jemně nasekanou chilli papričkou a s osminkou limetky. Její šťávou si každý porci zakápne přesně podle svého gusta.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek