Hlavní obsah

Zkrášlete si terasu inovativním systémem květináčů

Foto: ALFIstyle

Variabilní truhlíky dodají terase elegantní vzhledFoto: ALFIstyle

Hledáte nový způsob, jak v dnešní době pomocí květin zkrášlit terasu či balkon? Zkuste novinku – truhlíky, které lze libovolně skládat vedle sebe i do výšky.

Článek

Díky elegantnímu vzhledu, samozavlažování a unikátnímu skládacímu systému si je oblíbíte vy i vaše rostliny na zahradě, verandě i balkonu.

Sestavte si květinový záhon na míru vaší terase i balkonu

Chcete pěstovat květiny na balkoně, ale bojujete s prostorem? Anebo máte naopak místa a rostlin na rozdávání, avšak limitují vás rozměry běžných truhlíků? Vhod vám přijde inovativní systém květináčů, jejichž díly můžete snadno a flexibilně skládat jak na délku, tak vertikálně, tj. do patra. To se hodí, např. když chcete vytvořit souvislý záhon s větším počtem rostlinek, který můžete kdykoli rozšířit nebo zmenšit. Hlavně majitelé balkonů pak ocení možnost sestavit truhlíky nad sebe. Vytvoříte nádherný záhon a ještě vám zbyde místo na posezení u kávy nebo věšení prádla.

Foto: ALFIstyle

Při skládání truhlíků se fantazii meze nekladouFoto: ALFIstyle

Truhlíky pro každou rostlinu i do každého počasí

Truhlík ovšem skvěle poslouží i jako samostatný květináč pro solitérní rostliny, byliny nebo bonsaje. Díky rozměrům 40 x 40 cm spolehlivě pojme rostliny různé velikosti. Oproti standardním květináčům oceníte pojízdná kolečka pro snadnou manipulaci, stejně jako zavlažovací systém, kde dno květináče plní funkci vodní nádržky. Stěnu lze zajistit proti úniku vody s pomocí krytky.

Proutěný, elegantní design je dokonalou imitací přírodního ratanu. Truhlíky jsou však vyrobeny z polyethylenu s extra silnou hustotou (HDPE), jež jim propůjčuje maximální odolnost vůči UV záření a povětrnostním podmínkám, a tím i dlouhou životnost.

Foto: ALFIstyle

Variabilní truhlíky perfektně padnou i na balkonFoto: ALFIstyle

Je libo pyramidu, věž nebo visutou zahradu?

Truhlíky disponují systémem polohovatelných pilířů, k nimž lze na výšku i podélně připojit další díly. Takto vytvoříte vícepatrový záhonek, visutou zahradu nebo pyramidu hýřící barvami květin a rostlin.

Samotné sestavení truhlíků je nenáročné a rychlé – zvládnete ho bez nářadí, pouze s dodanými komponenty. Součástí balení jsou bílé krytky proti úniku vody, které můžete, ale nemusíte použít. K dokoupení jsou také kolečka nebo nástavné nožky.

Foto: BRICE, L.t.d.

Díky polohovatelnosti pilířů lze vytvořit nejrůznější kombinaceFoto: BRICE, L.t.d.

Načítám