Hlavní obsah

Zlatnictví Maris: Zde vznikají klenoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šperkařské umění od svého vzniku ušlo dlouhou cestu, během které se zrodilo několik úspěšných dílen vyrábějících jedinečné kousky. Dokonalým příkladem je zlatnický ateliér Maris.

Článek

Už ve starověku se lidé zdobili vlastnoručně vyráběnými náhrdelníky, k jejichž vzniku používali zejména mušličky, kůži, úlomky kostí či kousky dřeva. Řemeslo se vyvíjelo krůček po krůčku, kůži nahradily vzácné kovy, jako je zlato či stříbro, a místo dřeva se začaly používat dnes tak milované diamanty a polodrahokamy. Moderní doba je zahlcena různými zlatnictvími, kdy každá z dílen chce především tvořit. Jak se to ale dělá, aby zrovna vaše práce mezi jinými uspěla?

Ve zlatnictví Maris sází na precizní zpracování, smysl pro detail a osobní přístup. Ateliér založila v roce 2002 Marie Švihovcová s jasnou vizí – vyrábět kvalitní, designové šperky za odpovídající ceny, které by svým majitelům doslova braly dech. Dnes má za sebou 13 úspěšných let, během kterých získala řadu spokojených, a především znovu se vracejících klientů.

Prsten v 18kt žlutém zlatě s korálem a sladkovodní perlou. Výroba z naší zlatnické dílny

Rozsáhlá nabídka

Ať už preferujete tradici či originální design, v Panské ulici v Praze, kde ateliér Maris sídlí, si svůj klenot vyberete. Odborníci zde věnují svůj čas a cit jak novým, neotřelým návrhům, tak klasickému pojetí jednotlivých kousků. Pracují především s perlami, diamanty, přírodním korálem a tyrkysem, safíry, rubíny, smaragdy, ametysty, topazy, citríny, onyxy, akvamaríny, olivíny nebo turmalíny.

Pokud jste zastáncem všeho českého, radost vám udělají šperky zdobené přírodními granáty, které do zlatnictví dodává Granát, družstvo umělecké výroby Turnov, a Studio Šperk, či klenoty osázené zelenkavými vltavíny.

Tím se vám však svět plný možností teprve otevírá. Nejenže zde můžete koupit již zhotovené šperky, vy sami můžete zasáhnout do procesu tvorby a nechat si udělat kousek na zakázku dle vlastních představ a přání. Pokud máte v rodině drahocenný klenot, kterému zub času ubral na kráse, prodlužte mu život, přineste ho do ateliéru a nechte ho zde zrenovovat.

Náušnice ve 14kt bílém zlatě s granáty z Turnova a vltavíny. Výroba z naší zlatnické dílny

Ráj nevěst

Jakmile vyslovíte název Maris, většina nevěst bude vědět, o čem mluvíte. Ateliér se totiž specializuje také na snubní prsteny včetně rytí, kterými beze slov vyjádříte svou lásku. Je jedno, jak náročné jsou vaše požadavky, výroba složitých šperků je zde brána jako výzva. To vše za pomoci příjemného kolektivu, který vám ochotně zodpoví veškeré vaše otázky.

Náušnice 14kt bílé zlato. Výroba z italské zlatnické dílny

Udělejte radost sobě či svým blízkým, stejně jako řada českých celebrit, které si zlatnictví Maris oblíbily, a vyberte si šperk na celý život.

Související témata:
Zlatnictví

Načítám