Hlavní obsah

Znáte filmové role Libuše Šafránkové (†68)?

Foto: Malik David / CNC / Profimedia

Foto: Malik David / CNC / Profimedia

Reklama

Od nezapomenutelných pohádek přes komedie až po dechberoucí dramata. Za svou více než čtyři dekády dlouhou kariéru ztvárnila Libuše Šafránková desítky filmových i seriálových rolí. Znáte ty nejznámější takřka nazpaměť? Zkuste, jak obstojíte v testu.

Článek

Ve středu 9. června 2021, jen dva dny po svých 68. narozeninách, zemřela jedna z nejpopulárnějších českých hereček. Na dnešní den připadá pohřeb i veřejné rozloučení s Libuší Šafránkovou. Pokud jste tuto fenomenální herečku také měli rádi, stejně jako její role, tak si s námi na ni pojďte zavzpomínat. A o víkendu si pusťte některý z vašich nejoblíbenějších filmů s Libuší Šafránkovou.

1. Filmový debut Libuše Šafránkové byl stejně zářný jako celá její kariéra. Pamatujete si, jakou roli ztvárnila v dvoudílném televizním filmu Babička (1971)?
2. Herečka se objevila i v oscarovém filmu. Který z těchto úspěšných snímků Cenu Akademie vyhrál?
3. Ve kterém filmu z úst legendární herečky zazní tato hláška: „No, nestačím se divit, to dělám. A co jsem dělala? No děti jsem dělala. Nedělala jsem jazyky. Kdybych dělala jazyky, neseděla bych tady jako kráva.“
4. Ve filmech Můj brácha má prima bráchu (1975) a Vrchní, prchni! (1980) má postava ztvárněná Libuší Šafránkovou stejné příjímení. Víte jaké?
5. Ve kterém z těchto filmu zvtárnila herečka manželský pár se svým skutečným manželem, tedy Josefem Abrhámem (81)?
6. Jak se jmenuje zámek, kde se natáčely exteriérové scény k pohádce Tři oříšky pro Popelku (1973)? Když ho navštívíte, uvidíte i schodiště, kde Popelka ztratila svůj střevíček.
7. „Nebij ho do hlavy, bude hloupej.“ Ve kterém snímku pronese herečka tuto hlášku?
8. Ve které z těchto pohádek nebyl jejím filmovým princem Pavel Trávníček (70)?
9. Jakým způsobem se herečka podílela na seriálu Arabela (1979)?
10. Jak se jmenuje poslední film, ve kterém se herečka objevila?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám