Hlavní obsah

Zpěvačka Kylie Minogue slaví 51. narozeniny: Jak vypadá?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Bohyně popu, ikona, jedna ze sta nejlepších žen v hudbě. A navrch toho všeho nesmírně krásná femme fatale. To je australská zpěvačka Kylie Minogue, která dnes slaví narozeniny, které by jí nikdo nehádal.

Článek

Kylie Minogue si cestu ke slávě prošlapávala už od dětství. V jedenácti letech dostávala menší role v seriálech a svoji počínající hereckou kariéru završila v druhé polovině 80. let. Tehdy hrála dva roky Charlene Mitchell, školačku a později automechaničku v nekonečném australském seriálu Sousedé, který byl úspěšný i ve Velké Británii. Diváci si ji zamilovali tak moc, že získala cenu za nejoblíbenější televizní hvězdu. Nakonec se z ní stala celosvětově známá a uznávaná zpěvačka, k níž nebyl osud vždy milosrdný. A nikdo by jí rozhodně nehádal, že dnes slaví 51. narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Kylie Minogue v seriálu Sousedé s Jasonem Donovanem v roce 1985Foto: Profimedia.cz

Začátek pěvecké kariéry

I když měla dobře našlápnuto k herecké kariéře, rozhodla se pro zpěv. Už v roce 1987 se její první hit Loco-Motion vyšplhal na samý vrcholek australské hitparády. Nešlo ale jen o nějakou rychlokvašku, později to dokázala i s dalším songem, tentokrát I Should Be So Lucky. Slávy si patřičně užívala – však se jí také dařilo. Další milník přišel v roce 1995, kdy s Nickem Cavem (61) nazpívala baladu Where The Wild Roses Grow. Kylie Minogue celá devadesátá léta tvrdě makala. Nejen na své hudbě, ale střihla si opět několik rolí ve filmech a seriálech.

Foto: Profimedia.cz

V devadesátých letech nazpívala mimo jiné i legendární baladu Where The White Roses Grow s Nickem CavemFoto: Profimedia.cz

Rakovina

Rozjetou kariéru Australanky, která měří jen 152 centimetrů, zabrzdila v roce 2005 diagnóza rakoviny prsu. V tu chvíli Kylie Minogue přerušila rozjeté turné, aby se mohla léčit. S nemocí se nijak netajila, ba naopak o ní veřejně mluvila vědoma si důležitosti prevence. Podporu jí vyjadřovaly známé osobnosti po celém světě. Během léčby ale nezahálela. Stihla vydat digitální singl Over The Rainbow a napsat knihu pro děti The Showgirl Princess. Nemoc ale ovlivnila zpěvačku nadosmrti – lékaři jí totiž nedoporučili mít děti (tyhle slavné Češky také bojovaly s rakovinou).

Foto: Profimedia.cz

V roce 2005 onemocněla rakovinou prsu, podstoupila operaci i chemoterapii, při které přišla o vlasy Foto: Profimedia.cz

Návrat na pódia

Po roce a půl od diagnózy už ale stála opět na pódiu, aby dokončila turné, které musela přerušit. Své show ale přizpůsobila několikaměsíční léčbě. Choreografie zpomalila, na převlékání si dávala více času. Mimochodem – co se týče kostýmů, Kylie Minogue se stala pro mnohé další hvězdy ikonou a vzorem. Za netradičními oblečky stojí i tací návrháři jako Jean Paul Gaultier (67) či John Galliano (58).

Foto: Profimedia.cz

Po roce a půl od diagnózy se vrátila na pódia, avšak náročné léčbě musela přizpůsobit i choreografii, aby byla jednoduššíFoto: Profimedia.cz

(Nejen) módní ikona

Ikonou ale není pouze na pódiu při svých vystoupeních, ale také v běžném životě. Kylie Minogue totiž vždycky dokázala perfektně prodat svůj sex-appeal a ženskost. Často jí s tím pomáhají návrháři jako Stella McCartney (47) nebo návrháři značky Dolce Její ženskosti si také vždy všímali muži, a tak mezi její přátele patřili například model James Gooding (44) nebo herec Olivier Martinez (53). V současné době je jejím partnerem ředitel glamour magazínů Paul Solomons (44).

Foto: Profimedia.cz

Ačkoliv je velice drobná, svoji ženskou krásu dokázala vždy prodat Foto: Profimedia.cz

Sběratelka ocenění

O úspěších Australanky, která ale většinu času pobývá ve Velké Británii, svědčí i řada ocenění, kterých má takřka dvě stě. Například jako první ženská hudebnice obdržela v roce 2008 cenu Music Industry Trust. Ve stejném roce získala od prince Charlese (70) Řád britského impéria. Kromě toho má na kontě ceny Grammy, BRIT Award či MTV Music Video Awards. Celosvětově prodala více než 70 milionů alb. Má to tedy už spočítané. Do historie se rozhodně zapíše jako jedna z nejúspěšnějších zpěvaček své doby, která navíc posloužila i jako inspirace a vzor pro mnoho dalších.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2008 získala Řád britského impériaFoto: Profimedia.cz

Máte rádi Kylie Minogue, anebo je vám bližší třeba rebelka Madonna, která vloni oslavila 60. narozeniny? 

Reklama

Načítám