Hlavní obsah

Zvítězí rozum, nebo cit?

Foto: bontonfilm.cz

Sestry přijdou o majetek i společenské postaveníFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Již toto pondělí si můžete zajít do videopůjčovny pro slavnou filmovou oscarovou adaptaci románu Jane Austen. Snímek nese název Rozum a cit a je to příběh o útrapách a lásce, ztvárněný navíc skvělými herci jako Hugh Grant, Alan Rickman nebo Kate Winslet.

Článek

Režisér Ang Lee, držitel Ceny Akademie za režii filmu Zkrocená hora, si zvolil jako předlohu historickou romantickou knihu slavné anglické spisovatelky Jane Austen. Pro spolupráci na snímku si vybral Kate Winslet (Titanic, Nouzový východ), Hugha Granta (Notting Hill), Alana Rickmana (profesor Snape z Harryho Pottera) a Emmu Thompson.

Do poklidného života dvou sester zasáhne nečekaná událost. Jejich otec náhle zemře a jeho smrt vyústí ve ztrátu rodinného bohatství. Majetkem to však nekončí, obě sestry totiž spolu s penězi ztrácejí i společenské postavení a přicházejí o muže, které tolik milují. Jaké jsou pocity mladých zmatených dívek? Budou bojovat za svoji lásku?

Tato Oscarem ověnčená filmová adaptace se vrací do regálů videopůjčoven v nové speciální edici. DVD nabízí řadu nových rozhovorů a pohledů do zákulisí natáčení. Divák může zjistit, jak byli vybíráni herci pro ztvárnění hlavních postav, také může zhlédnout vynechané scény nebo podrobněji prozkoumat úžasné filmové kostýmy.

Jsou filmy, které nestárnou. A právě takovým je i tato kvalitně natočená dojemná a vždy aktuální romantická komedie o životě - tedy o lásce a penězích.

Foto: bontonfilm.cz

Obálka DVD Rozum a citFoto: bontonfilm.cz

Rozum a cit (Sense and Sensibility) Režie: Ang Lee Hrají: Emma Thompson, Jamse Fleet, Alan Rickman, Kate Winslet, Hugh Grant a další Délka: 131 minut

Reklama

Související témata:

Načítám