Hlavní obsah
Cizrna uvařená (solená)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 690 kJ |
| Bílkoviny | 9 g |
| Tuky | 2,6 g |
| Sacharidy | 26 g |
| Sůl | 0,4 g |
| SAFA | 0,3 g |
| Vláknina | 7,6 g |
| Cukry | 4,8 g |
Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Cizrnu je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Cizrnu můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






