Hlavní obsah

Fazole červené v rajské omáčce

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie440 kJ
Bílkoviny4,7 g
Tuky2,9 g
Sacharidy12,1 g
Sůl0,6 g
SAFA0,3 g
Vláknina6,1 g
Cukry6,2 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Výhodou je také nízký glykemický index. Díky rajské omáčce obsahuje tento výrobek mírně vyšší množství cukru, energetická hodnota je však přijatelná, v přiměřeném množství je tedy vhodné ho zařazovat do jídelníčku. Výhodou sterilovaných fazolí je velmi rychlá příprava.

Náhrada potraviny

Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.