Článek
Konce rohlíčků můžete namočit v rozpuštěné čokoládě. Podobným způsobem můžete upéct i klasické vanilkové rohlíčky. Foukané rohlíčky jsou dobré také z ořechů.
Postup
01.
Troubu dejte předehřát na 170 °C. Jemně strouhaný kokos, prosátou mouku s práškem do pečiva a cukrem zamíchejte v míse. Pak přidejte nakrájené změklé máslo a rukama vypracujte drobivé těsto. Přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte asi 30 minut odpočívat.
02.
Připravte si na plechy formičky na rohlíčky. Nemusíte je vymazávat ani vysypávat. Každou formičku naplňte asi z poloviny, těsto do ní vmáčkněte prsty. Rohlíčky vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 8 minut, aby konce jen lehce zrůžověly. Pak je nechte mírně zchladnout, vyklopte a opatrně obalte v moučkovém cukru.



