Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jak na nadýchané foukané rohlíčky? Tajemství je ve formičkách a v prášku do pečiva. Formičky můžete použít kovové či silikonové – pečením se rohlíčky krásně nafouknou.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
40 rohlíčků
  • 125 g strouhaného kokosu
  • 230 g moučkového cukru
  • 110 g polohrubé mouky
    1
  • 6 g kypřicího prášku do pečiva
    1
  • 125 g másla
    7
  • 3 lžíce moučkového cukru na obalení
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Konce rohlíčků můžete namočit v rozpuštěné čokoládě. Podobným způsobem můžete upéct i klasické vanilkové rohlíčky. Foukané rohlíčky jsou dobré také z ořechů.

Postup

01.

Troubu dejte předehřát na 170 °C. Jemně strouhaný kokos, prosátou mouku s práškem do pečiva a cukrem zamíchejte v míse. Pak přidejte nakrájené změklé máslo a rukama vypracujte drobivé těsto. Přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte asi 30 minut odpočívat.

02.

Připravte si na plechy formičky na rohlíčky. Nemusíte je vymazávat ani vysypávat. Každou formičku naplňte asi z poloviny, těsto do ní vmáčkněte prsty. Rohlíčky vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 8 minut, aby konce jen lehce zrůžověly. Pak je nechte mírně zchladnout, vyklopte a opatrně obalte v moučkovém cukru.

Energetická hodnota celkem pro 1 rohlíček
Energie337,21 kJ
Bílkoviny0,53 g
Tuky4,64 g
Sacharidy9,06 g
Sůl0 g
SAFA3,13 g
Vláknina0,48 g
Cukry6,92 g

Načítám