Hlavní obsah

Peníze jako dárek pod stromeček? Natrhejte je na kousky!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, že peníze budou spolehlivým a univerzálním dárkem, ale nechcete je dát jen tak do obálky? Pak je natrhejte na kousky a zarámujte. Ujišťujeme vás, že to obdarovaný ocení!

Článek

Vánoční dárky by rozhodně neměly být jen „výměnou peněz“, ale někdy je právě hotovost ten nejlepší dárek – zvlášť když si ji někdo přeje. Bankovky můžete vložit jen tak do obálky – dokonce se prodávají i speciální dárkové, ale lze je i vtipně zabalit nebo z nich vyrobit obraz. Máme pro vás návod, jak udělat obrázek, který obdarovaného v první chvíli trochu vyděsí a určitě překvapí.

Darujte peníze originálně

Z bankovek je možné vyskládat vějíř a dát je do rámečku anebo vložit do deskové hry či do knihy, ale radíme vám je „natrhat“. Samozřejmě to nemyslíme doopravdy, ale poradíme vám, jak to udělat, aby to tak vypadalo.

Co budete potřebovat

Foto: Tomáš Rubín

Připravte si rámeček, barevný papír (lepší je tmavší a sytější odstín), bankovky a fixFoto: Tomáš Rubín

Jak vyrobit obraz z „natrhaných“ bankovek

Foto: Tomáš Rubín

Rozvrhněte si, kolik bankovek a kam na papír rozmístíte, a potom papír opatrně roztrhněte tak, aby okraje trhliny byly nepravidelné. Trhlina by měla být dostatečně široká, aby se do ní vybraná bankovka pohodlně vešlaFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kousek od první trhliny vyrobte i druhou a bankovku jimi protáhněte. Jen dejte pozor, abyste papír moc nepomačkali, výsledek by nevypadal tak věrohodněFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Až na papír umístíte všechny bankovky, můžete fixem napsat věnování nebo nějaký vzkaz. Pak dílo vložte do rámečkuFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ještě zabalit a máte hotovoFoto: Tomáš Rubín

Na shánění dárků už opravdu čas není, ale máme řešení: Ručně vyrobené drobnosti jsou luxusní, rychle hotové a vyjdou vás na pár kaček.

Reklama

Související témata:

Načítám