Hlavní obsah

Rohlík celozrnný průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 150 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky2 g
Sacharidy55 g
Sůl1,4 g
SAFA0,4 g
Vláknina8 g
Cukry3,3 g

Pokud se jedná o celozrnné pečivo, musí výrobek obsahovat minimálně 80 % celozrnné mouky ze všech použitých mouk. Takové pečivo je bohaté na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Výhodou je také nižší glykemický index. Celozrnné pečivo je vhodné zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku. Dávejte však pozor, zda se jedná skutečně o pečivo celozrnné, celozrnných výrobků je na trhu velmi málo, většinou se jedná o pečivo vícezrnné, které je sice vhodnější než pečivo bílé, ale nutriční hodnoty celozrnného pečiva nedosahuje. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.