Hlavní obsah
Suchar dietní
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 620 kJ |
| Bílkoviny | 12 g |
| Tuky | 3 g |
| Sacharidy | 76 g |
| Sůl | 1,6 g |
| SAFA | 1,4 g |
| Vláknina | 3 g |
| Cukry | 2 g |
Jedná se o výrobek z pšeničné mouky, vody, droždí, tuku, cukru a soli. Je především zdrojem sacharidů, neplnohodnotných bílkovin a malého množství tuku. Obsah vlákniny je nízký, nevýhodou tohoto výrobku je vyšší glykemický index. Jedná se tedy především o rychlý zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, suchary proto zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně a konzumujte je vždy v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky z celozrnné mouky nebo s přídavkem otrub, které obsahují vyšší množství vlákniny a mají nižší glykemický index. Vhodnou alternativou je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Suchar můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






