Článek
Místo perníkového koření můžete použít perníkový sirup. Mandlový extrakt lze nahradit mandlovým cukrem.
Postup
01.
Do hlubokého talíře nalijte silné espresso. Zamíchejte do něj perníkové koření nebo sirup a nechte vychladnout.
02.
Oddělte bílky od žloutků. Bílky s malou špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně krátce zašlehejte mascarpone a mandlový extrakt. Nakonec do krému lžící jemně vmíchejte bílkový sníh.
03.
Dno pekáče vyložte cukrářskými piškoty – předtím je krátce namočte v ochucené kávě (opravdu stačí jen ťuknout o hladinu, aby se příliš nerozmočily). Na piškoty nandejte polovinu krému, na ni další vrstvu piškotů s kávou, na ně zbylý krém: můžete ho pro větší efekt nanést pomocí cukrářského sáčku.
04.
Nakonec povrch posypejte nastrouhaným perníkem místo obvyklého kakaa. Tiramisu dejte na pár hodin do lednice, můžete ho ozdobit zdobenými perníčky.



